Pepermintová prírodná aróma
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pepermintová prírodná aróma
Informácie o produkte
Pepermintová aróma bez pepermintu? To tu určite nestretnete. Naša aróma je vyrobená predovšetkým z kvalitných surovín a nie z látok, ktoré ich napodobňujú. Výrobca aróm vyberá svoje suroviny starostlivo a taktiež také, ktoré nie sú geneticky modifikované a neobsahujú konzervačné látky. Arómy sa používajú pri pečení, ale aj nepečení a ich úlohou je vyzdvihnutie chuti produktu bez toho, aby narušili jeho štruktúru. Pepermintová aróma je vysoko koncentrovaná, takže stačí päť - šesť kvapiek, ktoré nahradia jednu čajovú lyžičku pepermintu.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Vyrobené z pepermintu (nie GMO).
- 6 kvapiek sa rovná jednej čajovej lyžičke čerstvej suroviny.
- Arómy sú bezlepkové, vhodné pre vegánov.
- Propylénglykol je hygroskopická látka, ktorá napomáha udržiavať pary vonných látok v sebe.
- Nenarušujú štruktúru produktu.
Zloženie | prírodná aróma z pepermintu, propylénglykol, alkohol |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | sklenená fľaštička s kvapkadlom |
Úprava | aróma |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O arómy som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodnej arómy s výraznou vôňou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek arómy a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. A pokiaľ Vám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde Vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodná aróma."
Ako sa arómy vyrábajú?
Arómy sa vyrábajú zo surovín, ktoré sú tak málo výrazné, že ich nejde extrahovať tak ľahko ako vanilku. Napríklad, ak by sme chceli extrahovať melón, na jednu fľaštičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melónu. Preto sa pre výrobu takejto arómy nepoužíva klasická extrakcia s rozpustením v etanole, ale látky zodpovedné za vôňu sa špeciálnou metódou replikujú (množia). Keďže takáto aróma má vlastnosť rýchlo sa vyparovať, je vložená do hygroskopického (bez vône a chuti) propylénglykolu, ktorý pohltí vodné pary či látky a mení ich skupenstvo z pary na hustú tekutinu.
Tip
Čo tak pepermintovú chuť doladiť s pravou horkou belgickou čokoládou?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.