Med kvetový mnohokvetý RAW
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Med kvetový mnohokvetý RAW
Informácie a výživové hodnoty
Med kvetový mnohokvetý RAW je 100% včelí med z južného a východného Slovenska. Tepelná úprava do 40°C ho zaraďuje do skupiny RAW potravín. Kvetový med vzniká nazbieraním nektáru, ktorý pochádza priamo z kvetov rastlín. Ďalej sa dá rozdeliť podľa druhu rastlín, z ktorých bol zozbieraný. V prípade mnohokvetého medu to teda bolo viacej rastlín, jeho chuť teda obsahuje viacero rôznych sviežich chutí.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- med je najstarším prírodným sladidlom
- tento med pochádza od drobných včelárov z oblasti, kde sa nepestuje repka
- existujú tri druhy medu - kvetový, medovicový a zmiešaný
- med má antibakteriálne účinky
- v antickom období bol med uznávaný ako pokrm bohov
Zloženie | 100% RAW včelí med |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | sklenená nádoba |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | med |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

Ako sa med spracováva?
Už ako malé deti sme sa učili o procese výroby medu. Včielky vyletia z úľa a roztrúsia sa po lúke. Každá včielka má pripravený medový vačok a po jeho naplnení sa vracia z práce späť domov. Tekutá hmota, ktorú včielka vkladá do plastových buniek sa nazýva nektár. V tejto bunke sa z neho odparuje prebytočná voda a tým sa výsledný produkt zahusťuje. Práca včielky však zďaleka nekončí, pravidelne nektár kyprí. Nasáva tekutinu do hltanu a vypúšťa späť aj s enzýmom obsiahnutým v jej žľazách. Tieto enzýmy štiepia zložité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazývame včelí med. Včielky napokon uzavrú plastové bunky včelím voskom vo viere, že nasýtia potomstvo.
Použitie
- sladenie nápojov
- pridanie do koláčov
- výroba domácich sirupov
- výroba kompótov a džemov
- pridanie do jogurtu či krupicovej kaše
Tip
Vyskúšajte tiež panelu, prírodné sladidlo z cukrovej trstiny pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.