Med kvetový mnohokvetý RAW

€7,72 €6,43 bez DPH

Zvoľte variant

Ruky preč od nezdravého rafinovaného cukru! Máš tu mňa, zdravšiu a prírodnejšiu alternatívu sladidla! Včielky sa poriadne nadreli, aby si mohol mať tak sladkú dobrotu, ktorá sa príjemne rozplýva na jazýčku.

          • patrí medzi superpotraviny
          • zdrojom mnoho vitamínov a minerálnych látok
          • pôsobí protizápalovo, posilňuje imunitný systém, podporuje trávenie

Detailné informácie

750g
Vypredané
€7,72
€6,43 bez DPH

Podrobný popis

Med kvetový mnohokvetý RAW

Informácie a výživové hodnoty 

Med kvetový mnohokvetý RAW je 100% včelí med z južného a východného Slovenska. Tepelná úprava do 40°C ho zaraďuje do skupiny RAW potravín. Kvetový med vzniká nazbieraním nektáru, ktorý pochádza priamo z kvetov rastlín. Ďalej sa dá rozdeliť podľa druhu rastlín, z ktorých bol zozbieraný. V prípade mnohokvetého medu to teda bolo viacej rastlín, jeho chuť teda obsahuje viacero rôznych sviežich chutí. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. med je najstarším prírodným sladidlom
  2. tento med pochádza od drobných včelárov z oblasti, kde sa nepestuje repka
  3. existujú tri druhy medu - kvetový, medovicový a zmiešaný
  4. med má antibakteriálne účinky
  5. v antickom období bol med uznávaný ako pokrm bohov

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% RAW včelí med
Krajina pôvodu Slovensko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie sklenená nádoba
Veľkosť nešpecifikované
Úprava med
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa med spracováva?

Už ako malé deti sme sa učili o procese výroby medu. Včielky vyletia z úľa a roztrúsia sa po lúke. Každá včielka má pripravený medový vačok a po jeho naplnení sa vracia z práce späť domov. Tekutá hmota, ktorú včielka vkladá do plastových buniek sa nazýva nektár. V tejto bunke sa z neho odparuje prebytočná voda a tým sa výsledný produkt zahusťuje. Práca včielky však zďaleka nekončí, pravidelne nektár kyprí. Nasáva tekutinu do hltanu a vypúšťa späť aj s enzýmom obsiahnutým v jej žľazách. Tieto enzýmy štiepia zložité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazývame včelí med. Včielky napokon uzavrú plastové bunky včelím voskom vo viere, že nasýtia potomstvo. 

 

Použitie

  • sladenie nápojov
  • pridanie do koláčov
  • výroba domácich sirupov
  • výroba kompótov a džemov
  • pridanie do jogurtu či krupicovej kaše

 

Tip

Vyskúšajte tiež panelu, prírodné sladidlo z cukrovej trstiny pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: