Med zmiešaný lesný

ČR / SK
Značka: SVĚT PLODŮ
€5,92 €4,93 bez DPH

Zvoľte variant

Slečny včely sa ale v našom lese nadreli, aby ma vyrobili! Vznikol som totiž kombináciou medovicového a kvetového medu. Práve vďaka medovici mám tmavohnedú farbu a taktiež výraznú až ostrú sladkú chuť.

          • som medík zo Slovenska! 
          • taktiež som 100% včelí med bez žiadnych ďalších "zlepšovákov"
          • vďaka svojím pozitívnym vlastnostiam patrím medzi superpotraviny

Detailné informácie

470g
Skladom
€5,92
€4,93 bez DPH

Podrobný popis

Med zmiešaný lesný

Informácie a výživové hodnoty 

Med je pokladaný za najstaršie prírodné sladidlo na svete. V dnešnej dobe je kvalitný med naozaj obľúbený, jeho priaznivé účinky na zdravie i neporovnateľná chuť si získala zástupy obľúbencov u nás i vo svete. Lesný med naviac obsahuje viac minerálov oproti iným kvetovým medom. Stretnúť sa môžete aj s názvom medovicový med, ten totiž nie je vyrábaný priamo z kvetov ale z medovice. Tú tvoria vošky, ktoré sa živia šťavami stromov, následne medovicu zozbierajú včely a ďalej to už poznáte. A ak nepoznáte, proces výroby medu nájdete nižšie. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. med je najstarším prírodným sladidlom
  2. tento med pochádza od drobných včelárov z oblasti, kde sa nepestuje repka
  3. existujú tri druhy medu - kvetový, medovicový a zmiešaný
  4. med má antibakteriálne účinky
  5. v antickom období bol med uznávaný ako pokrm bohov

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% včelí med
Krajina pôvodu Slovensko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Balenie sklenená nádoba
Veľkosť nešpecifikované
Úprava med
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa med spracováva?

Už ako malé deti sme sa učili o procese výroby medu. Včielky vyletia z úľa a roztrúsia sa po lúke. Každá včielka má pripravený medový vačok a po jeho naplnení sa vracia z práce späť domov. Tekutá hmota, ktorú včielka vkladá do plastových buniek sa nazýva nektár. V tejto bunke sa z neho odparuje prebytočná voda a tým sa výsledný produkt zahusťuje. Práca včielky však zďaleka nekončí, pravidelne nektár kyprí. Nasáva tekutinu do hltanu a vypúšťa späť aj s enzýmom obsiahnutým v jej žliaz. Tieto enzýmy štiepia zložité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazývame včelí med. Včielky napokon uzavrú plastové bunky včelým voskom vo viere, že nasýtia potomstvo. 

 

Použitie

  • sladenie nápojov
  • pridanie do koláčov
  • výroba domácich sirupov
  • výroba kompótov a džemov
  • pridanie do jogurtu či krupicovej kaše

 

Tip

Vyskúšajte tiež panelu, prírodné sladidlo z cukrovej trstiny pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové údaje na 100 g
Energia 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové údaje na 100 g
Vápnik 0 mg
Železo 0 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 0 mg
   

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: