Med zmiešaný lesný

€5,77 €4,81 bez DPH

Zvoľte variant

Včely si dali záležať! Vznikol som totiž kombináciou medovicového a kvetového medu. Práve vďaka medovici mám tmavo hnedú farbu a tiež výraznú chuť.

          • pochádza zo Slovenska
          • 100% včelí med bez žiadnych pridaných aditív
          • patrí medzi superpotraviny

Detailné informácie

470g
Vypredané
€5,77
€4,81 bez DPH

Podrobný popis

Med zmiešaný lesný

Informácie a výživové hodnoty 

Med je pokladaný za najstaršie prírodné sladidlo na svete. Lesný med navyše obsahuje viac minerálov oproti iným kvetovým medom. Stretnúť sa môžete aj s názvom medovicový med, nie je totiž vyrábaný priamo z kvetov, ale z medovice. Tú tvoria vošky, ktoré sa živia šťavami stromov. Následne medovicu zozbierajú práve usilovné včielky. Obsahuje oproti kvetovému medu menej cukrov, zato obsahuje viac rastlinných farbív a minerálnych látok. Spravidla je tmavšej farby, ostrejšej chuti a pri správnom skladovaní pomalšie kryštalizuje.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Med je najstarším prírodným sladidlom.
  2. Tento med pochádza od drobných včelárov z oblasti, kde sa nepestuje repka.
  3. Existujú tri základné druhy medu - kvetový, medovicový a zmiešaný.
  4. Včely sa nachádzajú na všetkých kontinentoch okrem Antarktídy.
  5. V antickom období bol med uznávaný ako pokrm bohov.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% včelí med
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Slovensko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie sklenená nádoba
Veľkosť nešpecifikované
Úprava med
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa med spracováva?

Už ako malé deti sme sa učili o procese výroby medu. Včielky vyletia z úľa a roztrúsia sa po lúke. Každá včielka má pripravený medový vačok a po jeho naplnení sa vracia z práce späť domov. Tekutá hmota, ktorú včielka vkladá do plastových buniek sa nazýva nektár. V tejto bunke sa z neho odparuje prebytočná voda a tým sa výsledný produkt zahusťuje. Práca včielky však zďaleka nekončí, pravidelne nektár kyprí. Nasáva tekutinu do hltanu a vypúšťa späť aj s enzýmom obsiahnutým v jej žľazách. Tieto enzýmy štiepia zložité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazývame včelí med. Včielky napokon uzavrú plastové bunky včelím voskom vo viere, že nasýtia potomstvo.

 

Tip

Vyskúšajte tiež panelu, prírodné sladidlo z cukrovej trstiny pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: