🍓 Mrazom sušené ovocie s 20% zľavou pri nákupe nad 39,90 €. Kód: LYO20 🍍

Kód: 0333

Mliečna 65% čokoláda z Madagaskaru

Chceš cestovať, ale nemáš čas? Zavri oči a ochutnaj ma. Prenesiem Ťa priamo do srdca divokého Madagaskaru. Moja ovocná vôňa a jemná chuť omámia každého.

  • jemne mliečna s tónmi lesných plodov
  • trstinový cukor miesto bieleho
  • podporíte madagaskarských farmárov
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Mliečna 65% čokoláda z Madagaskaru

Informácie o produkte

Máme pre vás dokonalú madagaskarskú mliečnu čokoládu. Má veľmi špecifickú kakaovú chuť s tónmi lesného ovocia a ucítiť môžete tiež citrusy. Za jej intenzitu môže vysoký pomer kakaovej sušiny, ktorý u mliečnych čokolád nebýva vôbec bežný. Namiesto bežných 30 až 45% obsahuje 65 % kakaovej sušiny. Okrem báječnej chuti má tiež zaujímavú farbu, ktorá je svetlo hnedá až do červena – tú majú na svedomí kakaové bôby odrody Trinitario-Criollo. Dokonale sa hodí na čokoládové pralinky, peny, ganache či zmrzlinu.

porovnanie čokolády z madagaskaru

Čo znamená Raise Trade

Kúpou tejto čokolády podporujete priamo madagaskarských farmárov. A ako? Kakaové bôby pochádza z údolia Sambirano na severozápade Madagaskaru. Čím väčšie množstvo a čím kvalitnejšie kakaové bôby domáci farmári vypestujú, tým väčší príjem majú a môžu si dovoliť lepší život. Kakaové bôby sú opatrne roztriedené a vyberú sa naozaj len tie najkvalitnejšie. Väčšinou sa bôby posielajú na ďalšie spracovanie do iných krajín, ale program Raise Trade dohliada na to, že sú bôby pestované aj spracovávané priamo na Madagaskare. A až následne predávané. Tento proces tak podporuje tamojšie hospodárstvo a zvyšuje povedomie o pôvode produktov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

TOP informácie o čokoláde z Madagaskaru

  1. Obsahuje o 83 % menej cukru ako udáva európsky štandard pre mliečnej čokolády.
  2. Neprešla žiadnym chemickým spracovaním, je vyrobená z nealkalizovaných kakaových bôbov.
  3. Neobsahuje žiadne pridané príchute, ani vanilku a je bez konzervantov.
  4. Obsahuje minimálne 27 % mlieka.
  5. Teplota topenia čokolády je 45 až 50 °C, tuhne pri 27 °C, použitie pri 30 až 31 °C.
Tomáš Hofman

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

11.09.24 | 23483× prečítané | 7 minút

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 17517× prečítané | 6 minút

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Eva
6.8.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.cz

lahodná , kvalitní čokoláda

Pôvodne vložené k Horká 85% čokoláda z Madagaskaru

Ondřej
3.6.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.cz

Bezkonkurenční chuť 85% čokolády

Pôvodne vložené k Horká 85% čokoláda z Madagaskaru

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaové maslo z Madagaskaru, sušené plnotučné mlieko, trstinový cukor, kakaové bôby z Madagaskaru, slnečnicový lecitín bez GMO
  • Surovina Mléčná čokoláda
  • Diéta Bez lepku
  • Spracovanie Tabuľky
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy mlieka a kešu orechov.
  • Krajina pôvodu Madagaskar
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie Plastový obal
  • Veľkosť 10×100 g
  • Úprava tabuľky čokolády
  • Odroda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2790 kJ / 667 kcal
  • Tuky 59 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 35 g
  • Sacharidy 21 g
  • z toho cukry 17 g
  • Vláknina 5 g
  • Bielkoviny 14 g
  • Soľ 0,27 g

Hodnotenie našich zákazníkov

4.6 (6 hodnotenie) Aritmetický priemer z 6 udelených hodnotení.
Eva
6.8.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.cz

lahodná , kvalitní čokoláda

Pôvodne vložené k Horká 85% čokoláda z Madagaskaru

Ondřej
3.6.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.cz

Bezkonkurenční chuť 85% čokolády

Pôvodne vložené k Horká 85% čokoláda z Madagaskaru

Patrik
24.5.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

Nevhodné balenie

Pôvodne vložené k Horká 85% čokoláda z Madagaskaru

Terezie Němcová
20.3.2021

Recenzie návštevníka

Vynikající veganská mléčná čokoláda

Pôvodne vložené k Kešu čokoláda 40%

Filip
27.4.2020

Recenzie návštevníka

Dlouho jsem hledal opravdu výbornou vegan mléčnou čokoládu, na trhu už jsou čokolády srovnatelné s Milkou apod., ale tato je za mě všechny předčila. Tak akorát sladká, krémová a kakao má oproti běžným vegan mléčným čokoládám mnohem bohatší chuť. Naprosto doporučuji.

Pôvodne vložené k Kešu čokoláda 40%

Pája
20.5.2019

Recenzie návštevníka

Vynikající!!!!! Zkusila jsem spousty veganských čokolád, ale tahleta - bomba. Kešu mléko dodává krásně jemnou oříškovou chuť.

Pôvodne vložené k Kešu čokoláda 40%

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?