Mliečna 32% čokoláda z ČR

€6,99 €5,83 bez DPH

Zvoľte variant

Som síce lokálna, avšak moja chuť nepozná hranice. Som zamatovo jemná, sladká tak akurát, príjemne kakaová a voniam po vanilke. Uvidíš, že Ťa prekvapím!

          • praktické kúsky sa ľahko rozpúšťajú
          • balans mliečnej a kakaovej chuti
          • český produkt

Detailné informácie

1kg
Skladom
€6,99
€5,83 bez DPH

Podrobný popis

Mliečna 32% čokoláda z ČR

Informácie a výživové hodnoty 

Tahle mliečna čokoláda je niečo pre maškrtné jazýčky. Ponúka dokonalý balanc kakaovej a mliečnej chuti. Je príjemne sladká a zamatovo jemná, takže sa vám krásne rozplynie na jazyku. Okrem maškrtenia ju oceníte aj v kuchyni. Praktické kúsky sa dobre rozpúšťajú a pridať ich môžete napríklad do cesta muffinov či bábovky, výsledkom budú rovnomerné čokoládové miesta. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

čokoládaSK


Použitie

Po rozpustení je krásne lesklá a stredne tekutá, takže ponúka univerzálne využitie. Pomôže vám vykúzliť jemnú ganache, lesklú polevu aj duté figúrky. Každý si príde na svoje. Jej chuť nie je prehnane výrazná, takže v pokrmoch neprebije chute ostatných surovín. Krásne sa dopĺňa s karamelom, levanduľou, ale aj kokosom alebo jahodami.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižšiemu obsahu tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1 %.
  2. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  3. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v továrni s tradíciou od roku 1992.
  4. Celkový obsah tukov je 32 % a rovnako veľký je aj podiel kakaovej sušiny.
  5. Obsah mliečnej sušiny je minimálne 18 %.

 

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, kakaový prášok, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sójový lecitín, emulgátor: polyglycerol-polyricin-oleát, vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 

 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2262 kJ / 542 kcal
Tuky 32 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 57 g
z toho cukry 56 g
Vláknina 1,8 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 246 mg
Železo 2 mg
Horčík 36 mg
Fosfor 227 mg
Draslík 395 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: