Mliečna 32% čokoláda z ČR

od €6,63 od €5,53 bez DPH

Zvoľte variant

Som síce lokálna, avšak moja chuť zborí všetky hranice. Ponúkni ma susedom, či návšteve zo zahraničia. Určite sa zastavia aj nabudúce. 

          • jemná, mliečna chuť
          • praktické kúsky sa krásne rozpustia a zbožňujú ich nielen cukrári
          • vyrobená v ČR

Detailné informácie

1kg
Skladom
€6,63
€5,53 bez DPH
15kg (pytel)
Skladom
€86,83
€72,36 bez DPH

Podrobný popis

Mliečna 32% čokoláda z ČR

Informácie a výživové hodnoty 

Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču, alebo na zlepšenie dňa? Táto mliečna vôbec nie je taká bežná. Má až 32% obsahu kakaa a pochádza z Česka. Vám a Vaším ratolestiam sa určite budú ľúbiť malé, sladké kúsky. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu. Užite si čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov
  2. najväčšia čokoláda vážila viac ako 5000 kg
  3. pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády, ako muži
  4. už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie
  5. ľudia nakúpia ročne čokoládu v hodnote 7 000 000 000 amerických dolárov

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, kakaový prášok, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sójový lecitín, emulgátor (polyglycerol-polyricin-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR
Krajina pôvodu ČR
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov, müsli, miešaných nápojov, smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • na polevy, peny a sorbety

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2262 kJ / 542 kcal
Tuky 32 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 57 g
z toho cukry 56 g
Vláknina 1,8 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: