Mliečna 33% čokoláda Chiara

€8,44 €7,03 bez DPH

Zvoľte variant

Hovoríš si, že mliečne čokolády sú všetky rovnaké? Len počkaj, až ochutnáš mňa! Som krásne jemná, s intenzívnou chuťou čerstvého mlieka a pritom len decentne sladká. Poteším každého maškrtníka aj profesionálneho cukrára. 

          • intenzívna chuť čerstvého mlieka
          • skvelá voľba pre cukrárov
          • vyrobené v Taliansku

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,44
€7,03 bez DPH

Podrobný popis

Mliečna 33% čokoláda Chiara

Informácie a výživové hodnoty 

Chiara je svetlá mliečna čokoláda zo starostlivo vybraných kakaových bôbov a čerstvého talianskeho mlieka. Obe ingrediencie sa skvele prelínajú v jej tak akurát sladkej chuti. Okrem výraznej chuti mlieka v nej ucítite aj ľahko karamelové podtóny. Má nízky obsah kakaovej hmoty a vysoký obsah kakaového masla, vďaka ktorému má svetlú farbu a po rozpustení je krásne tekutá. Ocenia ju profesionálni cukrári, domáci kuchári i maškrtníci. Praktické kúsky sa dobre rozpúšťajú, rovnako ako sa dajú zobať z misky. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

3384-1_bi--la-sk

Použitie

Ak sa chystáte kúzliť v kuchyni a hľadáte tú pravú mliečnu čokoládu, Chiara vám nesmie uniknúť. Ocenia ju ako profesionálni cukrári, tak domáci kuchári. Má nižší až stredné tekutosť, čo zaisťuje jej univerzálne využitie. Vytvoríte z nej lesklej pralinky s chrumkavým povrchom, svetlé polevy, čokoládové peny s vyváženou chuťou, alebo ju využijete ako prísadu do domácej zmrzliny.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitia pri 29 až 30 °C.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Vyrába sa neďaleko talianskeho Bergama v továrni na čokoládu, ktorá má tradíciu od roku 1946.
  2. Použité kakaové maslo si robí sám výrobca a je vysoko kvalitné.
  3. Obsahuje 30 % kakaového masla a minimálne 33 % kakaa.
  4. Je vhodná aj do profesionálnych čokoládových strojov.
  5. Je bez lepku. 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, kakaové maslokakaová hmota, sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín, vanilkový extrakt
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

čokoládaSK

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2389 kJ / 573 kcal
Tuky 37,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 22,3 g
Sacharidy 48,6 g
z toho cukry 47,8 g
Vláknina 1 g
Bielkoviny 9,6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: