Mliečna 33% čokoláda Chiara
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mliečna 33% čokoláda Chiara
Informácie a výživové hodnoty
Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču alebo na zlepšenie dňa? Tak táto mliečna na to bude zaručene tá pravá. Má vyváženú chuť mlieka a 33% kakaa. Sladká je tak akurát a na jazyku sa krásne rozplýva. Talianska čokoláda Chiara je pre rýchle a efektívne použitie pripravená v praktických kúskoch. Vďaka kúskom je ľahko rozpustná a tiež sa zmestí aj do tých najdrobnejších úst Vašich malých ratolestí.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Obsahuje 30 % kakaového masla a minimálne 33 % kakaa.
- Najväčšia čokoláda vážila viac ako 5 000 kg.
- Theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov.
- Už Napoleon so sebou nosil čokoládu, a to na doplnenie energie.
- Stupne temperovanie sú pre rozpustenie 45 až 50 ° C, schladenie 27/28 ° C a použitie pri 29/30 ° C.
Zloženie | cukor, kakaové maslo, kakaová hmota, sušené mlieko, emulgátor: sojový lecitín, vanilkový extrakt |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Taliansko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa získava kakao a kakaové bôby?
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.
Tip
Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2389 kJ / 573 kcal |
Tuky | 37,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 22,3 g |
Sacharidy | 48,6 g |
z toho cukry | 47,8 g |
Vláknina | 1 g |
Bielkoviny | 9,6 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Temperovanie čokolády
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.