Mozzarella lyofilizovaná kocky

ZadarmoZadarmo
mozzarella-lyofilizovana-kocky
€8,56 €7,13 bez DPH

Zvoľte variant

Som rodená Talianka, jedinečná a svojská! Jemne krémová a chrumkavá! Taká, akú zbožňuješ, a pritom jedinečná. Pridám ten najkrajší tón každému jedlu. Chrum!

          • jemná smotanová chuť 
          • praktické malé kocky
          • ideálna do šalátov i ako desiata

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,56
€7,13 bez DPH

Podrobný popis

Mozzarella lyofilizovaná kocky

Informácie a výživové hodnoty 

Mozzarella si vďaka svojim vlastnostiam získala obľubu po celom svete. Svoju typickú jemnú smotanovú chuť si zachovala aj naša mrazom sušená varianta. Nakrájaná na drobné kúsky vám skvele padne do každého šalátu, ktorému pridá príjemný chrumkavý element. Dokonale sa vyníma aj ako ozdoba jedál a jednohubiek. Oproti čerstvej mozzarelle vám vydrží roky, skladuje sa pri izbovej teplote, takže sa z nej stáva praktická spoločníčka na každý výlet aj stálica vo vašej špajze!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Dlhšia doba zrenia ovplyvňuje konzistenciu a chuť – je mäkká a výrazná.
  2. Mozzarella sa pôvodne vyrábala iba z byvolieho mlieka.
  3. S obsahom 40 % mliečneho tuku ju radíme medzi nízkotučné syry.
  4. Oproti iným syrom obsahuje menej soli, sodíka či fosforu, a naopak vyššie množstvo vápnika.
  5. Preto je vhodná aj pri ťažkostiach s obličkami, pečeňou alebo vyšším krvným tlakom. 

 
 
Poznámka nákupcu

„Prečo som sa rozhodol zaradiť tak netradičnú surovinu? Čerstvá mozzarella nevydrží zmeny teplôt, rýchlo sa kazí a odporúča sa zjesť približne do 20 dní od výroby. Lyofilizácia z nej urobí trvanlivejšiu surovinu, ktorú si môžete vziať aj na túru a dať si ju na večeru pod širákom. Je tak dostupná kedykoľvek a kdekoľvek! Tučné suroviny, ako napríklad syry, sa sušia mrazením pomerne zle. Tuk sa nedá úplne vysušiť a pri zlom spracovaní môže byť produkt gumový a žuvací. Naše syry sú ale vysušené úplne precízne, a vďaka tomu je mozzarella chrumkavá, vydrží podstatne dlhšie ako tá čerstvá, a navyše si zachovala svoju špecifickú vôňu i chuť.
 
Mozzarella lyofilizovana SK
 
 
Ako sa vyrába syr
 
Výroba každého syra sa ľahko líši, či už v druhu mlieka, odlišnými teplotami pri varení a zretí alebo v samotnej dĺžke výroby. Väčšina krokov je ale rovnakých, či veľmi podobných. Začína sa pasterizáciou mlieka, potom sa pridávajú mliekarenské kultúry a syridlá (prípadne kyselina mliečna), ktoré spôsobujú zrážanie mlieka. Následne sa vytvorí tuhá syrenina a tekutá srvátka. Všetko sa zamieša, aby sa veľké kúsky syreniny rozdrobili na malé hrudky. Zvýšením teploty sa zo syroviny extrahuje ešte viac srvátky, čo spôsobuje jej hutnejšiu štruktúru. Syrenina sa následne scedí, formuje a necháva sa oschnúť. Potom je syr pripravený na zrenie, ktorého dĺžka sa líši v závislosti na druhu.
 

 

Tip

Ste milovníkmi syrov? Vyskúšajte tiež naše lyofilizované syrové makaróny!

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
ZM Avatar autora | 30.7.2021
Bola som milo prekvapená. Chuť mozzarelli je menej výrazná, a tak som dúfala že ked sa vysuší mrazom, bude intenzívnejšia. Nie je tak cítiť ako napríklad cheddar alebo ementál ale určite nie je zlá! Chuť má príjemnú a má zaujimavý tvar, ktorý si sypem rovno do rajčinovej polievky.