Mrkva lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

€4,49 €3,74 bez DPH

Zvoľte variant

Zbožňuješ chrumkavú mrkvu? Tak to ma rozhodne vyskúšaj, som lyofilizovaná a chrumkám ako žiadna iná! Som sladká a voniam ako čerstvo vytiahnutá zo záhradky. Zachrumkáme si spolu?

          • 100% mrazom sušená zelenina 
          • poctivá chuť mrkvy bez aditiv zvýrazňujících chuť 
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

80g
Skladom
€4,49
€3,74 bez DPH

Podrobný popis

Mrkva lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Pri slove mrkva si každý z nás určite predstaví zásobáreň betakaroténu. Z neho sa syntetizuje vitamín A, ktorý hrá jednu z hlavných úloh pri fungovaní imunitného systému. My sme pre vás mrkvu pripravili už narezanú, aby ste s ňou nemali žiadnu prácu a rovno sa mohli pustiť do konzumácie. Vďaka sušeniu mrazom si mrkva zanechá svoju chuť, vôňu a nutričné ​​látky. Vďaka tomu chutí ako čerstvá a príjemne chrumká.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. živiny sú zachované
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. príjemná chrumkavá konzistencia
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladuje sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% mrkva
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 80 g
Úprava kúsky mrkvy
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok a omáčok
  • do šalátov

 

Tip

Zabaľte si mrkvu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 335 kJ / 1412 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 67,1 g
z toho cukry 6,1 g
Vláknina 18,8 g
Bielkoviny 4,5 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: