Múka z lieskových jadier

€14,26 €11,88 bez DPH

Zvoľte variant

Ani sa nespýtali, zobrali nás a nadrvili. No my sme to ustáli a ukázali, aké sme silné. Síce nie sme v celku, ale nič z nás neubudlo. V Tvojich dezertoch a múčnikoch nás budeš milovať.

Detailné informácie

1kg
Vypredané
€14,26
€11,88 bez DPH

Podrobný popis

Múka z lieskových jadier

Informácie a výživové hodnoty 

Vieme, že nemáte čas na mletie orechov, a tak sme ich pripravili priamo pre Vás. Jemne namleté orechy pre rýchle a ľahké použitie. Múka obsahuje iba 100% prírodné jadrá lieskových orechov. Sú síce pomleté so šupkou, no to len doplní tú krásnu hnedú farbu. Vhodná je pre profesionálov ale aj pre domácich kuchtíkov. Predstavte si múku bez lepku, ktorá výborne chutí! Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu Vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť Vašej osvedčenej dobroty.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej
  2. obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak
  4. vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke
  5. liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhradou klasickej pšeničnej múky

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy
Krajina pôvodu Turecko 
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie plastové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava múka z lieskových orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú, tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevenú dosku a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými, avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia. Tie sa nakoniec pomelú na jemnú lieskoorieškovú múku. 

 

Použitie

  • príprava rôznych pokrmov
  • na RAW pečenie
  • vhodné do smoothie
  • pridajte do jogurtu či tvarohu
  • obľúbený posyp sladkých dezertov a tort

 

Tip

Pečiete koláč s našou múkou? Čo tak tomu dodať tú pravú chuť a vôňu a pridať aj lieskové jadrá na vrch či lieskoorechovú pastu do plnky?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bielkoviny 15,7 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 114 mg
Železo 0 mg
Horčík 163 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 0 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: