Múka z lieskových jadier
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Múka z lieskových jadier
Informácie a výživové hodnoty
Vieme, že nemáte čas na mletie orechov, a tak sme ich pripravili priamo pre vás. Jemne namleté orechy pre rýchle a ľahké použitie. Múka obsahuje iba 100 % prírodné jadrá lieskových orechov. Sú síce pomleté so šupkou, no to len doplní tú krásnu hnedú farbu. Vhodná je pre profesionálov ale aj pre domácich kuchtíkov. Predstavte si múku bez lepku, ktorá výborne chutí! Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť vašej osvedčenej dobroty.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
- Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
- Vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke.
- Liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhradou klasickej pšeničnej múky.
Zloženie | 100% lieskové orechy |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka a SO₂. |
Krajina pôvodu | Turecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | plastové vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | múka z lieskových orechov |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú, tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevenú dosku a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými, avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia. Tie sa nakoniec pomelú na jemnú lieskoorieškovú múku.
Tip
Pečiete koláč s našou múkou? Čo tak tomu dodať tú pravú chuť a vôňu a pridať aj lieskové jadrá na vrch či lieskoorechovú pastu do plnky?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2525 kJ / 611 kcal |
Tuky | 55,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 11,8 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bielkoviny | 15,7 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 114 mg |
Horčík | 163 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.