Muškátový kvet extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Muškátový kvet extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Vždyzelený tropický strom, muškátovník vonný, býva pravidelne obsypaný množstvom bobúľ, vnútri ktorých nájdeme vždy jedno semeno známe ako muškátový oriešok. Ten je pokrytý veľkým, tmavo červeným obalom, rozdeleným na niekoľko prúžkov objímajúcich celý orech. Tieto prúžky sa následne sušia do zlatista a hovorí sa im muškátový kvet. Práve vďaka atraktívnej farbe býva muškátový kvet tak obľúbeným korením. Oproti muškátovému oriešku je sladší, má jemnejšiu chuť a arómu. Nech ho pridáte do akéhokoľvek pokrmu, neurobíte chybu, najlepšie si však rozumie s omáčkami, polievkami alebo paštétami, a dokonca aj s čokoládou. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Muškátový kvet sa suší iba dve až štyri hodiny, oproti oriešku, ktorý potrebuje k usušení až šesť týždňov.
- Muškátovník vonný pochádza z indonézskych ostrovov Banda a Ambon.
- Jedna kvapka extraktu sa rovná štvrtine čajovej lyžičky mletého muškátového kvetu.
- Získal ocenenie Great Taste Award 2016 - 1 hviezda.
- A ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | emulgátor - polysorbát 80 a extrakt z muškátového kvetu (35%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktami. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy alebo drinku pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a taktiež môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu, a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. Pokiaľ vám teda ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme i chuti a vôni, mám pre vás ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť naviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný, úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogénny.
Tip
Skúste do vašej tekvicové polievky pridať okrem muškátového orieška tiež štipku škorice!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.