Muškátový oriešok extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Muškátový oriešok extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Muškátový oriešok osvieži mnoho slaných i sladkých pokrmov, dodá im jemne korenenú chuť a neodolateľnú vôňu. Najčastejšie sa používa v omáčkach, najmä v bešameli, mliečnych pudingoch, ale aj koláčoch. Muškátový oriešok sa často predáva v celku, pretože mletý pomerne rýchlo stráca svoju typickú arómu, preto je ideálne ho do pokrmu čerstvo nastrúhať. V extrakte nájdete vôňu aj chuť čerstvo nastrúhaného orieška, bez toho aby ste sa museli báť o rýchle vyprchanie chutí a vôní. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Muškátový oriešok potrebuje k sušeniu až šesť týždňov, oproti kvetu, ktorý sa suší iba dve až štyri hodiny.
- Muškátovník vonný pochádza z indonézskych ostrovov Banda a Ambon.
- Dve kvapky extraktu sa rovnajú štvrtine čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Získal ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | emulgátor - polysorbát 80 a extrakt z muškátového oriešku (35%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktami. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy alebo drinku pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a taktiež môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu, a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. Pokiaľ vám teda ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme i chuti a vôni, mám pre vás ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia, alebo aj vylúhovanie. Princípom tejto metódy je Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť naviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný, úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogénny.
Tip
Pridajte pár kvapiek extraktu a štipku škorice do tekvicovej polievky, dodá jej to výraznejšiu chuť.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.