MYX Mrázik prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
MYX Mrázik prášok
Informácie a výživové hodnoty
Niekto si rád zahryzne do čerstvého ovocia, niekto si ho rád zamixuje do smoothiečka. My sme pre vás zlyofilizovali ovocie, zmiešali niekoľko druhov a následne rozdrvili na prach! A prečo? Aby ste mali z každého rožku trošku a chuť bola poriadne nabitá ovocnou chuťou. Tak už na malej lyžičke prášku nájdete poriadnu dávku ovocia, z ktorého bola vysatá všetka voda, no chuť a živiny ostali. MYX Mrázik je bez pridaného cukru a iných aditív. Vďaka krásnej sýtej farbe sa môže využívať pri pečení a nepečení ako prírodné farbivo.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Vitamíny a minerálne látky ovocia sú zachované.
- Chuť je silne koncentrovaná.
- Vhodné využitie aj ako prírodné farbivo.
- Bez prídavku cukru alebo iných aditív.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Zloženie | lyofilizované slivky, lyofilizované marhule, lyofilizované kiwi, lyofilizované jahody, lyofilizované černice Jumbo |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie, alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré."
Ako sa ovocie suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstvá (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa pyré varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr poriadna pripálenina, ako krásne lyofilizované ovocie. Následne sa ovocie rozdrví na prach.
Tip
Na MYX Mrázik si môžete aj pochrúmať, ale to nie je všetko z ponuky lyofilizovaného ovocia. Máme toho viac!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1315 kJ / 312 kcal |
Tuky | 2,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 56 g |
z toho cukry | 48 g |
Vláknina | 18,7 g |
Bielkoviny | 6,8 g |
Soľ | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Sodík | mg |
Draslík | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.