Nugátová 32% čokoláda Gianduia

€9,96 €8,30 bez DPH

Zvoľte variant

Lieskových orieškov je vo mne naozaj veeeeľa! Ochutnaj ma a presvedč sa na vlastnej koži. Som krémová a voňavá, s plnou nugátovú chuťou, len sa zahryznúť.

Detailné informácie

500g
Skladom
€9,96
€8,30 bez DPH

Podrobný popis

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Informácie a výživové hodnoty 

Tradičná nugátová čokoláda z kvalitného kakaa a lieskovoorieškovej pasty v jedinečnom recepte, kde nenájdeme ani kvapku mlieka. Dôležité je množstvo lieskovoorieškovej pasty, ktorá čokoláde dodáva jej charakteristickú a toľko obľúbenú chuť. Táto čokoláda obsahuje minimálne 24 % lieskových orechov, čo zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Ľahko sa rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu, preto je vhodná najmä na ganache, polevy a pri dlhých zimných večeroch vás zahreje v podobe voňavej horúcej čokolády. Či už hľadáte náplň do praliniek alebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvelou voľbou, ktorú rozhodne nebudete ľutovať. Skvele sa hodí aj do tortových či chantilly krémov, výrobu nugátových cukríkov a vianočného pečiva.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje 26 % kakaového masla a maximálne 46 % cukru.
  2. Nugátu sú dva základné druhy – biely (obsahuje aj našľahané vaječné bielky) a hnedý, hutnejší.
  3. Najčastejšie sa nugát tvorí z lieskových orieškov, ale aj z mandlí, vlašských orechov a dokonca aj z pistácií.
  4. Čokoláda má štandardnú tekutosť, je teda vhodná pre akékoľvek použitie.
  5. Stupne pre temperovanie pre rozpustenie 40 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, lieskovooriešková pasta (lieskové orechy 24 %), kakaové maslo, kakaová hmota, emulgátor: sojový lecitín, vanilková aróma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Úprava hranatý tvar praliniek
Veľkosť  nešpecifikované
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do desiatonosiča a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2498 kJ / 600 kcal
Tuky 42,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 16,4 g
Sacharidy 47,8 g
z toho cukry 44,1 g
Vláknina 4 g
Bielkoviny 5,6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole: