Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8952× prečítané
Som nenápadný, ale zato veľmi účinný. Zbierajú ma ručne a nie som chemicky ošetrený. Som šampiónom v kuchyni aj v liečiteľstve. Zachcelo sa Ti masku na pružnejšiu pleť alebo smoothie na silné kĺby? Vyskúšaj ma!
⚠️ Zachráň surovinu s končiacim dátumom minimálnej trvanlivosti! Čím kratšia trvanlivosť, tým väčšia zľava – až do 50 %. Iba do vypredania zásob.
Z názvu je asi jasné, odkiaľ táto zázračná morská riasa pochádza. Írsky mach sa využíva už od 15. storočia predovšetkým ako významný zdroj karagénu, čo je rastlinná želatína podobná agaru. Populárna však zostáva aj v dnešnej dobe, pretože je nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ale vďaka svojim želírujúcim schopnostiam praktickou prísadou v kuchyni alebo prírodnej kozmetike. Vo forme prášku neobsahuje žiadne aditíva. Írsky mach sa okrem iného často využíva ako prírodná alternatíva k živočíšnemu kolagénu.
Prášok je nutné namočiť minimálne na 10 minút do vody ľubovoľnej teploty, pokiaľ prášok nezačne naberať gélovú konzistenciu. Doba namáčania však môže byť až 8 hodín, preto môžete bez problémov prášok nechať vo vode aj celú noc. Následne gél môžete pridať do smoothie, ranného jogurtu alebo kaše, či ho použiť ako zahusťovadlo omáčok, polievok alebo štiav a marmelád.
Ako šikovne použiť superpotraviny? Máme tipy na využitie v kuchyni
14.05.22 | 665× prečítané | 5 minút
Jarný detox: Je potrebný, alebo ide len o marketingový ťah?
21.04.22 | 1177× prečítané | 5 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Odsolený prášok z írskeho machu