Sladký alebo slaný karamel je slabinou mnohých z nás. A čo potom, keď ním obalíte chrumkavé orechy? Vznikne neodolateľná kombinácia chutí! U nás sa môžete tešiť na orechy v karameli hneď na niekoľko spôsobov.
Voňavé pražené lieskové orechy sme doplnili o sladkú vrstvu karamelovej čokolády, ktorá sa dokonale rozplýva na jazyku. Chrumkavé mandle Carmel zase nájdete obalené v cukrovej karamelovej kruste so štipkou soli, aby sa krásne vyvážila sladká chuť. Aby toho nebolo málo, tieto mandle v slanom karameli sme namočili do čokolády zmiešanej s trochou arašidového masla, aby mohla vzniknúť dokonale jemná sladká dobrota s ľahko slaným podtónom. A pretože karamelu nie je nikdy dosť, nechali sme si v ňom obaliť aj blanšírované vlašské orechy.
Karamel sa vyrába pomalým zahrievaním a skaramelizovaním cukru, najčastejšie trstinového. Často sa do neho pridáva aj voda, mlieko, maslo alebo srvátka v závislosti na nasledujúcom použití a potrebách. Cukor a ostatné ingrediencie sa postupne zahrievajú, kým netvoria sladkú zlatistú hmotu – karamel.