Kešu JUMBO + Mandle VALENCIA
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kešu JUMBO a mandle VALENCIA
Informácie a výživové hodnoty
Túto zaručene božskú kombináciu dvoch druhov najobľúbenejších orieškov vám prinášame, aby ste si viac nemuseli lámať hlavu, ktorý z nich ochutnať ako prvý. Takže ak máte chuť na niečo zdravé a chrumkavé, toto kombo je pre vás to pravé. Sladké mandle so šupkou a krémové kešu vylepšia váš večer i jedálniček. Kešu Jumbo pochádzajú z Indie a mandle Valencia zo Španielska, môžete tak vyskúšať zahraničné pokrmy aj mimo letnú dovolenku.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Kvalita jednotlivých kešu orechov sa triedi na základe farby, tvaru a veľkosti.
- Na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov.
- Mandle nie sú fumigované = neošetrujú ich žiadnym plynom, ktorý ničí mikroorganizmy.
- Najväčším svetovým producentom mandlí je USA (81 %).
- Existujú rôzne druhy mandlí, vyznačujú sa rôznymi krajinami pôvodu a senzorickými vlastnosťami (hrúbkou a farbou šupky).
Zloženie | kešu JUMBO + mandle VALENCIA (zloženie k jednotlivým produktom nájdete na stránkach produktov) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO2. |
Krajina pôvodu | India, Španielsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé blanšírované jadrá kešu, prírodné neblanšírované RAW mandle |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú kešu orechy?
Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 40 °C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v článku o obchodným triedach kešu.
Ako sa pestujú mandle?
Mandle potrebujú teplé a suché podnebie. Rastú v škrupinkách na stromoch a sú považované za plody mandle obyčajnej. Plody dozrievajú v období od septembra do októbra. V tomto čase by ich zelené oplodie malo pomaly vysychať a naberať hnedé sfarbenie. V tomto oplodí sa nachádza svetlohnedá dierkovaná kôstka, z ktorej po rozlúsknutí vypadne jadro - mandľa.
Tip
Zabaľte si oriešky do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty nájdete na stránkach produktov kešu orechy JUMBO a mandle VALENCIA RAW zo Španielska.
Dodatočné parametre
Kategória: | ORECHY ORIEŠKY |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.