Prášky lyofilizované (mrazom sušené) ovocie
Najpredávanejšie
21 položiek celkom
Prášky
Lyofilizované ovocie. Znie to ako z budúcnosti. Ale u nás si to môžete zakúpiť.
Čo to ale vôbec je?
Chcem sa dozvedieť viac
Lyofilizácia, (inak aj freeze drying) je proces, kedy dochádza k vysušeniu prirodzenej prítomnej vody v produkte, ale namiesto vysokých teplôt, sa používajú vysoké mraziarenské teploty a znížený tlak. Takýmto spôsobom dochádza k odstráneniu vody z potraviny úplne.
Prečo práve lyofilizované ovocie?
- zachováva si pôvodnú štruktúru a farbu
- taktiež aj chuť a vôňu
- chrumkavá konzistencia
- nepridáva sa k nim žiadny cukor
- vďaka lyofilizácií si ovocie zanecháva pôvodné nutričné vlastnosti
- sú RAW (pretože teplota 42 °C nebola prekročená)
- sú ľahko skladovateľné
- možná rehydratácia vodou do pôvodného stavu
- majú nízku hmotnosť
- dlhú trvanlivosť
Čím sú špecifické?
- tým, že sú vysušené a majú chrumkavú textúru, tak môžu byť jednoducho rozomleté na prášky
Ako ich použiť?
- do smoothies, ovsených kaší či cereálií
- koláčov a tort
- do poliev, zmrzlín