Lyofilizované ovocie (mrazom sušené) sladké a v čokoláde
Najpredávanejšie

–10 %
(–10 %)
€13,36
(€11,13 bez DPH)
11 položiek celkom
Sladké
Lyofilizované ovocie. Znie to ako z budúcnosti. Ale u nás si to môžete zakúpiť.
Čo to ale vôbec je?
Chcem sa dozvedieť viac
Lyofilizácia, (inak aj freeze drying) je proces, kedy dochádza k vysušeniu prirodzenej prítomnej vody v produkte, ale namiesto vysokých teplôt, sa používajú vysoké mraziarenské teploty a znížený tlak. Takýmto spôsobom dochádza k odstráneniu vody z potraviny úplne.
Prečo práve sladké lyofilizované ovocie?
- zachováva si pôvodnú štruktúru a farbu
- taktiež aj chuť a vôňu
- chrumkavá konzistencia
- nepridáva sa k nim žiadny cukor
- vďaka lyofilizácií zachováva surovina pôvodné nutričné vlastnosti
- sú RAW (pretože teplota 42 °C nebola prekročená)
- sú ľahko skladovateľné
- možná rehydratácia vodou do pôvodného stavu
- majú nízku hmotnosť
- dlhú trvanlivosť
Prečo práve čokoláda?
- nutrične bohatá na tuky, minerálne látky, antioxidanty a vitamíny
- pôsobí ako afrodiziakum
- najmä horká čokoláda obsahuje veľa flavonoidov, ktoré pôsobia proti srdcovo-cievnym ochorení
Čím sú špecifické?
Môžete si vybrať:
- z lyofilizovaného ovocia namáčané v čokoláde
- smoothie štvrorčeky (ide o mix lyofilizovaného pyré)
Ako ich použíť?
- vhodné len tak ako snack
- do smoothies, ovsených kaší či cereálií
- ako ozdoba