Panela sušená trstinová šťava z Ekvádoru

od €5,65 od €4,71 bez DPH

Zvoľte variant

Ruky preč od nezdravého rafinovaného cukru! Máte tu mňa, panelu, a nie som len tak obyčajný trstinový cukor, mňa si totižto najprv vylisujú a tak vysušia. A taktiež chutím odlišne - ovocne a karamelovo. 

          • nejde o klasický trstinový cukor, ten sa vyrába podobne, ako ten biely
          • výrazná karamelová chuť pripomína mandarinky 
          • zdroj energie, vlákniny, vitamínov a antioxidantov

Detailné informácie

1kg
Skladom
€5,65
€4,71 bez DPH
25kg (karton)
Skladom
€131,81
€109,84 bez DPH

Podrobný popis

Panela - sušená trstinová šťava z Ekvádoru

Informácie a výživové hodnoty 

Sladká ale zdravá. Možno si myslíte, že sa to vylučuje, to však nie je pravda. V Európe nie je cukrová trstina úplne známa, zbytok sveta však už dávno odhalil kúzlo tejto byliny. Jej sladučká chuť pripomínajúca mandarinky Vás totálne opantá. Naviac je podstatne zdravšia ako klasický biely cukor. Ak si však myslíte, že sa panela ponáša na trstinový cukor, opäť sa mýlite. Vyrába sa bez chemických procesov a zachováva si tak množstvo živín.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. panela sa vyrába z cukrovej trstiny
  2. cukrová trstina má pôvod v Papui Novej Guinei
  3. biely cukor sa vyrába z cukrovej repy, na rozdiel od panely obsahuje rafinované cukry
  4. v Ázii si môžete čerstvú trstinovú šťavu užiť takmer na každom rohu
  5. k lisovaniu cukrovej trstiny sa využíva špeciálny lisovací stroj

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% sušená prírodná šťava panely
Krajina pôvodu Ekvádor
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava sušená prírodná šťava
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Čo je to panela a ako sa vyrába?

Panela je 100% prírodné sladidlo, je to náhrada za rafinovaný cukor. Má príjemnú sladkú chuť prírodného trstinového cukru, ktorý pripomína mandarinky a disponuje vysokým podielom minerálov. Na rozdiel od bieleho cukru je panela spracovávaná bez použitia chemických procesov, uchováva si tak bohaté výživové látky cukrovej trstiny. Panela sa vyrába lisovaním cukrovej trstiny, šťava sa následne zahrieva a tým sa odporuje prebytočná voda. Prelievaním sa odstraňujú pevné čiastočky a produkt pomaly hustne. Výslednú hnedú hmotu je nutné nadrtiť na sypký produkt. 

 

Použitie

  • sladenie nápojov
  • pridanie do koláčov
  • výroba domácich sirupov
  • výroba kompótov a džemov
  • pridanie do jogurtu či krupicovej kaše

 

Tip

Vyskúšajte tiež kokosový cukor pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1379 kJ / 326 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 86,2 g
z toho cukry 86,2 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0,65 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: