Paprika červená lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Paprika červená lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Červenú papriku zaraďujeme do jedálnička pravidelne, či už v šalátoch, omáčkach alebo len ako chrumkavú desiatu. Je plná vitamínu A a C, navyše ako jediná z paprík obsahuje rutín, ktorý zvyšuje pružnosť ciev. My sme ju pre vás prichystali trochu inak, než ste zvyknutí. Špeciálnou technológiou je paprika šetrne sušená mrazom, vďaka čomu si zachovala svoju chuť, vôňu aj nutričné látky. Chutí preto skoro ako čerstvá a k tomu má príjemnú chrumkavú konzistenciu.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú vďaka šetrnému sušeniu zachované.
- Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
- Obsahuje vysoké množstvo vlákniny.
- Pôsobí ako jemné preháňadlo a proti plynatosti.
- Skladujte do 22 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Zloženie | 100% červená paprika |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 21 g |
Úprava | paprika kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie, než v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Tip
Zabaľte si papriku do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 330 kJ / 1400 kcal |
Tuky | 4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 48 g |
z toho cukry | 46 g |
Vláknina | 27 g |
Bielkoviny | 10 g |
Soľ | 0,1 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.