Paprika červená lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

€6,05 €5,04 bez DPH

Zvoľte variant

Sme vypestované na lokálnych farmách a mrazom sušené v tej istej krajine, v Litve. Nemusíš byť na diéte, aby si si na nás pochrumkal, ale máme málo kalórií a veľa živín, hlavne vitamín C!

Detailné informácie

23g
Skladom
€6,05
€5,04 bez DPH

Podrobný popis

Paprika červená lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Červenú papriku zaraďujeme do jedálnička pravidelne, či už v šalátoch, omáčkach alebo len ako chrumkavú desiatu. Je plná vitamínu A a C, navyše ako jediná z paprík obsahuje rutín, ktorý zvyšuje pružnosť ciev. My sme ju pre vás prichystali trochu inak, než ste zvyknutí. Špeciálnou technológiou je paprika šetrne sušená mrazom, vďaka čomu si zachovala svoju chuť, vôňu aj nutričné látky. Chutí preto skoro ako čerstvá a k tomu má príjemnú chrumkavú konzistenciu.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. živiny sú vďaka šetrnému sušeniu zachované
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. obsahuje vysoké množstvo vlákniny
  4. pôsobí ako jemné preháňadlo a proti plynatosti
  5. skladujte do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% červená paprika
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 21 g
Úprava paprika kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie, než v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok a omáčok
  • do šalátov

 

Tip

Zabaľte si papriku do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 330 kJ / 1400 kcal
Tuky 4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 46 g
Vláknina 27 g
Bielkoviny 10 g
Soľ 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: