Objednávky odosielame do 5 pracovných dní. Ďakujeme, že ste s nami! Viac o situácii tu.

Para orechy nepražené z Bolívie

od €1,05 od €0,88 bez DPH

Zvoľte variant

Detailné informácie

50g
Vyradené zo sortimentu
€1,05
€0,88 bez DPH
500g
Vyradené zo sortimentu
€6,78
€5,65 bez DPH
1kg
Vyradené zo sortimentu
€12,73
€10,61 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Vyradené zo sortimentu
€18,31
€15,26 bez DPH
5kg (gastro)
Vyradené zo sortimentu
€59,29
€49,41 bez DPH
20kg (karton)
Vyradené zo sortimentu
€203,28
€169,40 bez DPH

Podrobný popis

Para orechy nepražené 

Nazdar! Bolo ti za mnou smutno? Ja viem, málokto chrumká tak ako ja! Mojou najväčšou prednosťou je, ale obsah selenu, vynikajúceho antioxidantu.  

 
  doporučená denná dávka: 3 ks 
  vysoká chrumkavosť
  nejväčší prírodný zdroj selénu
  RAW PRODUKT = surovina bola spracovaná do teploty 42°C, živá strava
 

Základná špecifikácia

  Zloženie 100% prírodné para orechy
  Krajina pôvodu
Bolívia
  Trvanlivosť
min. 3–18 mesiacov*
  Balenie
zipové znovuuzatváratelné vrecko
  Úprava
RAW, celéjadrá lieskových orechov, lúpané
  Veľkosť nešpecifikované
  Obchodná trieda prémiová kvalita, celé jadrá orechov, minimum zlomkov
  Odroda nešpecifikované

*presné dátum na vyžiadanie e-mailom, popr. telefonicky SKLAD & KANCELÁR

 

 

 
Poznámka predajcu
 
Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. :-)
 

Výživové hodnoty na 100g

 
                                 MAKROŽIVINY 
 
   Energia 2743 kJ / 656 kcal 
   Tuky
66,4 g 
   z toho nasýtené mastné kyseliny
15,1 g 
   Sacharidy
12,3 g 
   z toho cukry
2,3 g 
   Vláknina 7,5 g 
   Bielkoviny 14,3 g 
   Soľ 0 g 
MIKROŽIVINY
 
   Vápnik 160 mg 
   Železo 2,9 mg 
   Vitamín C
1,2 mg 
 

 

 

 
 

 

 
 
 

 Vedeli ste, že...

 

Para orechy nepražené 11 image

 

 

 

Brazilské orechy a ich vplyv na zdravie

Tieto orechy sú významne bohaté na selen, ktorý na naše telo pôsobí ako antioxidant a pozitívne ovplyvňuje metabolizmus tukov. Para sú taktiež zdrojom horčíku, fosforu, medi a ďalších minerálnych látok.

 

 

 

 


Para orechy nepražené 12 image

 

 

 

 Orechy para plné živín

 Para orechy sú bohaté na množstvo bielkovín a predovšetkým tukov, ktorých v 100g nájdeme až 65g. Tuky tu tvoria prevažne nenasýtené mastné kyseliny, ktoré udržujú normálnu hladinu cholesterolu.

 

 

 

 

Para orechy

Sú plodom juvie stepilej (Bertholletia excelsa), ktorá rastie predovšetkým v Amazónii. Jedná sa o vysoký strom, jeho plodom je tobolka, v ktorej sa nachádza 12 až 22 semien orechov s tvrdou škrupinkou a chutným jadrom. Meno im dal pravdepodobne brazílsky prístav Para, odkiaľ sa orechy vyvážali z krajiny.

Jadro para orechov obsahuje približne 67% tukov, 15% bielkovín a 10% sacharidov.

Ďalej sú v ňom obsiahnuté potrebné vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, kyselina listová a minerálne látky ako selén, draslík, vápnik, fosfor, horčík a železo alebo kobalt. Dôležité sú predevšetkým kvôli obsahu selénu – aby človek dosiahol doporučenej dennej dávky, stačí mu zjesť necelé 3g (ve 100g je 34,85krát vyššia dávka než je DDD)! Selén v tele plní dôležité antioxidačné funkcie, bránia kornateniu tepien, cirhóze, rakovine pľúc, pŕs, pečene. Orechy sa priamo konzumujú, alebo sa pridávajú do rôznych výživných tyčiniek alebo cukroviniek.

Plody kvôli vysokému obsahu tukov podliehajú po vylúpaní rýchlemu žltnutiu, ak ale zostanú nevylúpané a v chlade, vydržia až dva roky. Čerstvé orechy poznáte podľa toho, že sú krémovo biele až biele a majú sladkú chuť. Akonáhle sú, ale žlté a nahorklé, sú už žlklé. Ich gén bol pridaný do geneticky modifikovanej sóji, aby sa zvýšila ich výživná hodnota. Bohužiaľ táto sója spôsobuje alergikom rovnako alergické reakcie ako samotný orech. Najskôr sa tak preukázalo riziko geneticky upravených organizmov.

Olej z para orechov je často využívaný ako prímes kozmetických prípravkov, pretože je vhodný na výživu pokožky. Mali by ste si tieto orechy pridať do jedálničku, ak sa pokúšate prestať dymiť, pomáhajú totiž odbúravať stres a podráždenosť.


S konzumáciou para orechov to netreba preháňať. Ideálne stačí denne skonzumovať hrsť rôznych orieškov, okrem niekoľkých para orechov. Riziko je predovšetkým predávkovanie selénom. Pri krátkodobom zvýšenom prijímaní selénu nevadí, keď sa DDD (65μg) zvýši, ale pozor, nad 900μg je selén už toxický. Vo vyšších dávkach môže spôsobiť zažívajúce problémy, vypadávanie vlasov, lámanie nechtov. nervozitu či deprese.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: