Petržlenová vňať lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

€5,36 €4,47 bez DPH

Zvoľte variant

Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Mám krásnu farbu a silnú arómu! Moje sladké tóny vyniknú na každom jedle, ktoré potrebuje poslednú dokonalú bodku, a to zelenú!

          • 100% mrazom sušená bylinka
          • poctivá chuť petržlenovej vňaťky bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

7g
Skladom
€5,36
€4,47 bez DPH

Podrobný popis

Petržlenová vňať lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Existuje niekoľko druhov petržlenu, a práve petržlenová vňať sa najčastejšie získava z petržlenu obyčajného, ktorý má jemné korienky a oproti petržlenu koreňovému ho nie je problém pestovať aj v malom kvetináči doma. Ale teraz na starosť o rastliny môžete pokojne zabudnúť, pretože mrazom sušený petržlen si zachoval všetky živiny, farbu a predovšetkým chuť ako čerstvý. Môžete ju pridať do akéhokoľvek jedla, keďže jeho jemne sladká chuť a príjemná aróma ladí snáď s každou surovinou. Prisypte ho do polievky, omáčky či obyčajných miešaných vajec, ktoré pozdvihne na úplne inú úroveň. Ideálne je petržlenovú vňať pridávať až nakoniec, kedy je pokrm takmer hotový, aby čo najviac vynikla jeho chuť a nestratila svoje živiny a arómu dlhým tepelným spracovaním.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. petržlen odpudzuje hmyz
  2. pôsobí močopudne
  3. prírodné ochucovadlo
  4. má detoxikačný účinok
  5. skladuje sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% petržlenová vňať
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 7 g
Úprava kúsky vňate
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
  • na pizzu, cestoviny
  • do omáčok, nátierok
  • do polievok
  • do šalátov

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: