Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8159× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Mám krásnu farbu a silnú arómu! Moje sladké tóny vyniknú na každom jedle, ktoré potrebuje poslednú dokonalú bodku, a to zelenú!
Existuje niekoľko druhov petržlenu, a práve petržlenová vňať sa najčastejšie získava z petržlenu obyčajného, ktorý má jemné korienky a oproti petržlenu koreňovému ho nie je problém pestovať aj v malom kvetináči doma. Ale teraz na starosť o rastliny môžete pokojne zabudnúť, pretože mrazom sušený petržlen si zachoval všetky živiny, farbu a predovšetkým chuť ako čerstvý. Môžete ju pridať do akéhokoľvek jedla, keďže jeho jemne sladká chuť a príjemná aróma ladí snáď s každou surovinou. Prisypte ho do polievky, omáčky či obyčajných miešaných vajec, ktoré pozdvihne na úplne inú úroveň. Ideálne je petržlenovú vňať pridávať až nakoniec, kedy je pokrm takmer hotový, aby čo najviac vynikla jeho chuť a nestratila svoje živiny a arómu dlhým tepelným spracovaním.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
15.12.20 | 8922× prečítané | 4 minúty
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Petržlenová vňať lyofilizovaná kúsky