Pistácie pražené solené orechy
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pistácie pražené solené orechy
Informácie a výživové hodnoty
My, ve Světe plodů, naozaj nepoznáme nikoho, komu by nechutili pistácie. Pokiaľ ste však jedným z tejto vzácnej kategórie, dlho už nebudete. Naše pražené solené pistácie vás jednoducho donútia prestúpiť k nám a užívať si život naozaj naplno. Lebo rok bez pistácií, to je ako život bez rodiny či priateľov. V balení nájdete len tie najlepšie kúsky z USA, ktoré stačí nalúskať a proste sa zamilovať. Zabalené v škrupinke sme ich nechali naschvál, pretože priateľstvo je cesta, nie cieľ.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Pistácie sa otvárajú už na strome, nie až pri pražení.
- Odporúčaná denná dávka soli je len 5 g.
- Pistácie sú mimoriadne horľavé.
- Pistácie sú považované za superpotravinu.
- Existujú guľaté (USA) a podlhovasté (Európa) pistácie.
Zloženie | celé plody pistácií, soľ |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | USA |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | nelúpané pražené solené pistácie |
Obchodná trieda | nelúpané celé jadrá, minimum zlomkov |
Odroda | nešpecifikované |
“Jedná sa o nelúpané pistácie pôvodom z USA kde stromy/kríky rastú divoko aj v tých najsuchších oblastiach. Orech je aj so škrupinou opražený a osolený, preto je potrebné kontrolovať odporúčané množstvo denného príjmu soli. Maximálny obsah vlhkosti orechov je 6–7% a obsah tuku okolo 50–55%. Sú sladké s jemne korenistými tónmi a zaručujú skvelú chuť. Sú vhodné k vínu, pivu alebo len tak na príjemné posedenie. Viem, že sú celkom návykové a keď raz začnete lúskať, je ťažké prestať. Je to jeden z dôvodov, prečo solenú variantu stále nemáme v lúpanej podobe – snažíme sa tým obmedziť prejedaniu pistáciami, pretože nie každý sa zmieri s "otravným" lúpaním škrupiny u každého sústa!"
Ako sa pražené solené pistácie spracovávajú?
Pistácia pravá je ker, ktorého plody sú známe pod názvom pistácie. Tieto plody rastú v trsoch či strapcoch a majú dĺžku približne dva centimetre. Zelené dužinaté oplodie postupne vysychá a chytá žlté až červené sfarbenie. Zber začína v období keď tenká hladká šupka pukne a jemne sa roztvorí. Z kríkov sa jemne striasajú a následne ďalej sušia. K výrobe solených pražených pistácií je nutné namáčať ich v soľnom roztoku, a po opätovnom usušení jemne opražiť. Otvor v pistáciách teda nie je spôsobený pražením, ale dozrievaním priamo na kroch.
Tip
Zabaľte si pistácie do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2352 kJ / 562 kcal |
Tuky | 45,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 5,6 g |
Sacharidy | 27,5 g |
z toho cukry | 7,8 g |
Vláknina | 10,3 g |
Bielkoviny | 20,3 g |
Soľ | 1,4 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 71 mg |
Železo | 6,7 mg |
Draslík | 1023 mg |
Sodík | 952 mg |
Vitamín A | 187 μg |
Pistácie pražené solené ořechy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.