Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 7913× prečítané
Novinka! Nakopnite svoje zdravie prírodnými vitamínovými gumíkmi. Teraz s DOPRAVOU ZADARMO.
Chceš si svoj život trošku okoreniť? Tak nás musíš ochutnať. Tvoje chuťové poháriky roztancujeme v pikantný čardáš, na ktorý nikdy nezabudneš!
Kajenské korenie určite nie je pre všetkých. Avšak my vám ho ponúkame so sladučkými pistáciami, ktoré zjemnia jeho pekelnú chuť. Ak teda preferujete štipľavé a nezvyčajné jedlá, tieto pistácie vám vybijú dych. Musíte ich síce lúskať, ale verte, že je to len pre vaše zdravie, inak by ste ich hltali po hrstiach. Na dochutenie bolo tiež použité čierne a červené korenie, pestrosť vašich pocitov je teda jednoznačne zaručená.
Pistácia pravá je ker, ktorého plody sú známe pod názvom pistácie. Tieto plody rastú v trsoch či strapcoch a majú dĺžku približne dva centimetre. Zelené dužinaté oplodie postupne vysychá a chytá žlté až červené sfarbenie. Zber začína v období keď tenká hladká šupka pukne a jemne sa roztvorí. Z kríkov sa jemne striasajú a následne ďalej sušia. Neskôr sa plody namočia do korenistého (podľa výberu) roztoku aby vsiakli čo najviac chutí. Po opätovnom usušení sa napokon jemne opražia. Otvor v pistáciách teda nie je spôsobený pražením, ale dozrievaním priamo na kroch.
10+1 zaujímavosť o pistáciách: zelené zlato medzi orechmi
17.03.22 | 930× prečítané | 7 minút
Ako spoznáte tie najlepšie pistácie?
13.01.22 | 1425× prečítané | 7 minút
Lepšie ako solené.
Pistácie pražené v kajenskom korení