Pomarančová kôra 1–2 mm
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pomarančová kôra 1–2 mm
Informácie o produkte
Ste profesionálnym cukrárom? Alebo si na neho chcete aspoň zahrať? Pamätajte, najdôležitejšie je vášeň. A s touto pomarančovou kôrou prežijete naozaj vášnivé chvíle. Hneď po otvorení balíčka vám do nosa udrie jej svieži a výrazná vôňa. Pomarančová kôra sa získava priamo z čerstvých pomarančov, ktoré sú najprv šetrne, ale poctivo očistené a následne jemne nastrúhané. Kôra sa hodí do klasického pečiva i neobvyklých zákuskov, do teplých nápojov či vonných zmesí do obývacej izby. Jednoducho kamkoľvek, kde vám prinesie radosť.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Pomarančová kôra je bohatá na vlákninu.
- Pomaranč je plodom citrónovníka pomarančového.
- Pochádza z ďalekej juhovýchodnej Ázie.
- Významnými pestovateľmi sú napríklad Taliansko, Francúzsko či Brazília.
- Plody pomarančovníka sa nazývajú bobule, s veľkosťou 5–12 cm.
Zloženie | 100% kôra pomarančov |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Fracúzsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatváratelné vrecko |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, sušené suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."
K čomu pomarančová kôra slúži?
Pomarančová kôra má naozaj nespočetné množstvo využitia. Môžete si ňou napríklad rozvoňať domácnosť jednoduchým prevarením v malom množstve vody, kde môžete pridať aj škoricu či klinčeky. Alebo prisypte trochu kôru do sviečky počas teplého večera na terase, a komáre vás viac nebudú otravovať. Najlepšie využitie má však pomarančová kôra priamo vo vašej kuchyni. Osvieži piškótové cesto aj akúkoľvek krémovú plnku, šmrnc dodá domácim sušienkam ale pokojne aj krupicovej kaši. Môžete ňou posypať hotový koláč alebo si ju primiešať do teplého nápoja. Taký punč či varené víno posunie pomarančová kôra na celkom inú úroveň pôžitku.
Tip
Zbožňujete pomarančovú chuť? Vyskúšajte tiež našu pomarančovú čokoládu či pomarančový extrakt!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.