Prírodné mandle

12 položiek celkom
MYX Exclusivka 1
Tip Náš produkt
od €1,64 bez DPH
od €1,97
0153/50G
Mandle VALENCIA RAW 1 image
Tip
od €4,43 bez DPH
od €5,31
0021/500G
Mandle lúpané blanšírované 1 image
od €5,08 bez DPH
od €6,10
0019/500G
Mandle "KRÁĽOVSKÉ" z USA 1
od €7,41 bez DPH
od €8,89
0022/500G2
Mandle carmel 1 image
od €5,13 bez DPH
od €6,16
0686/500G
Mandle lúpané blanšírované plátky z USA 1 image
€5,97 bez DPH
€7,16
0020/500G
Aktivované španielske mandle 3 image
€10,76 bez DPH
€12,91
0511/100G
Mandľová múka 1 image
€23,68 bez DPH
€28,42
0024/1000G2
Mandľová múka Extra Fine 1 image
€11,54 bez DPH
€13,85
0492/1000G
MYX Orechy Základka 1 image
Náš produkt
od €6,12 bez DPH
od €7,34
0155/500G
Mandľové kúsky lúpané 2-4mm 1 image
–22 %
€11,78 bez DPH
€14,13
0485/1000G
MYX aktivovaných orechov 1 image
€9,47 bez DPH
€11,36
0869/100G

72_mandle-loupane-platky-1-image

Mandle

Mandle nie sú len jedny. Vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody?
Schválne vyskúšajte, každá chutí inak!

Chcem sa dozvedieť viac

 

Prečo práve mandle?

  • priaznivý vplyv na naše zdravie
  • obsahujú minerály dôležité pre zdravie organizmu, ako je horčík, meď, vápnik, zinok a fosfor
  • zdroj vitamínov, B-komplex (B1, B2, B3, B5, B6), a vitamín E
  • vysoká energetická hodnota
  • obsahujú asi len 50% tuku
  • výrazne vyšší podiel bielkovín, zhruba 20% tvoria bielkoviny
  • pravidelná konzumácia mandlí posilňuje nervy, pomáha prekonávať stres a únavu
  • horčík pomáha uvoľňovať žily a tepny, odbúrava škodlivý LDL cholesterol
  • draslík obsiahnutý v mandliach pomáha s nervovými prenosmi v tele a kontrakcií svalov, čo zahŕňa aj srdce
  • zdroj fosforu a vápnika (silné a zdravé kosti)

 

Aké mandle poznáme?

  • horké a sladké mandle
  • sladké mandle sa delia ďalej na mandle s tvrdou a mäkkou škrupinou
  • existuje až 30 druhov mandlí, ktoré sa pestujú komerčne
  • medzi najobľúbenejšie patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel, Marcona
  • podľa typu spracovania sa ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, úlomky, alebo ako múku
  • trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes
  • podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi - mm, oz, g

 

3329-2_aktivovane-spanelske-mandle-3-image