Vegan proteín cestoviny so sušenými rajčinami

€7,09 €5,91 bez DPH

Zvoľte variant

Ach, zas tá diéta! Ale spravím Ti radosť, na pocit viny môžeš zabudnúť! Sme totiž zdravšie cestoviny z ryžového proteínu a sušených paradajok a spravíme Ti parádu pri každej omáčke alebo šaláte.

          • skvelá alternatíva za klasické cestoviny
          • vyšší obsah proteínov
          • vhodné pre vegánov

Detailné informácie

1kg
Skladom
€7,09
€5,91 bez DPH

Podrobný popis

Vegan proteínové cestoviny so sušenými rajčinami

Informácie a výživové hodnoty 

Chcete si na obed vychutnať taliansku kuchyňu, avšak cestoviny pokladáte za veľké zlo pre Vaše telo i ducha? Vyskúšajte naše zdravé a chutné cestoviny so sušenými paradajkami. Obsahujú predovšetkým semolinu obsiahnutú v tvrdozrnnej pšenici. Ďalej ryžový proteín, ktorý Vášmu telu dodá potrebnú dávku bielkovín a napokon tiež sušené paradajky, ktoré cestovinám prepožičiavajú svoju chuť. A ďalej nič. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny naviac stávajú dokonale nutrične vyváženou stravou. Postup prípravy spracovania cestovín nájdete nižšie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. proteín sa inak nazýva bielkovina
  2. rastlinný proteín je stráviteľnejší, ako ten živočíšny
  3. vhodný pre vegetariánov a vegánov
  4. najväčším pestovateľom paradajok je Turecko, USA a Čína
  5. v Španielsku sa každý rok koná festival La Tomatina, kam sa schádzajú ľudia, aby po sebe hádzali paradajky

 

Základná špecifikácia
Zloženie ryžový proteín 13%, semolina 80%, sušené rajčiny 7%
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava penne
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

“Vyrábajú ich pre nás chalani z Brna, ktorí oproti konkurencii nemajú strojovo automatizovanú výrobu, produkt im tak musí prejsť cez ruky. Receptúru s nami konzultujú, takže sa nejedná o bežný masový produkt. Väčšinu surovín na výrobu cestovín zháňajú po moravských pastvách - napríklad obsiahnutá semolina pochádza z moravského Šternberku. Proteíny sú hydrolyzáty prírodného pôvodu, ktorý sa extrahuje priamo zo semienok alebo orechov. Nejedná sa o látku bez chuti a zápachu, naopak. Cestoviny majú vlastnú chuť i arómu, stačí ich doplniť kvalitným olejom, pestom alebo maslom. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny stávajú nutrične vyváženou večerou. Odporúčam držať sa tipov ohľadom dĺžky tepelnej úpravy. Avšak pozor, keďže nepoužívame žiadny vylepšovač, naše bezlepkové cestoviny sa dajú veľmi ľahko rozvariť."

 

Čo je to proteín?

Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Bielkoviny tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom. Ich výhodou je to, že menej zaťažujú tráviaci systém. 

 

Príprava cestovín

  • do 1 litra vriacej osolenej vody pridajte cestoviny (použite 1 l vody na 100 g cestovín)
  • za občasného miešania varte cestoviny 8-10 minút
  • potom sceďte, nechajte odkvapkať a servírujte

 

Použitie

  • zdravšia verzia cestovín
  • k príprave doma i na cestách
  • chutný obed bez výčitiek
  • k dlhodobému zasýteniu
  • rýchly prísun energie

 

Tip

Vyskúšajte tiež čistý vlašský proteín pre ešte vyšší príjem bielkovín!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1311 kJ / 312 kcal
Tuky 1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 55 g
z toho cukry 2,2 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 20,7 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: