Provence zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)

€5,84 €4,87 bez DPH

Zvoľte variant

Do šalátu, omáčky, cestovín... so mnou môžeš experimentovať naozaj ľubovoľne! A uhádneš, čo všetko obsahujem? Rozmarín, tymián, oregano, bazalku, pepermint a majoránku!

          • 100% mrazom sušené bylinky 
          • poctivá chuť byliniek bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny, arómu a farbu

Detailné informácie

20g
Skladom
€5,84
€4,87 bez DPH

Podrobný popis

Oregano lyofilizované (mrazom sušené) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Nevšedná aróma vás odnesie až na juh Francúzska, do Provensalska. Rozmarín s tymiánom dodajú štipku korenenej arómy, majorán pridá sladkú vôňu, bazalka s oreganom sa pripoja so svojimi jemnými podtónmi a pepermint celú zmes osvieži. Zmes sa náramne hodí k rybám či morským plodom, zvýrazní chuť vašich omáčok, a ak radi experimentujete s mäsom, skúste korenie pridať k bravčovému. Táto zmes razom premení bežné jedlo v niečo naozaj jedinečné.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Zmes neobsahuje soľ.
  2. Funguje ako prírodné ochucovadlo.
  3. Je skvelá v kombinácii s vínom.
  4. Bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
  5. Skladujte pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% bylinky (rozmarín, tymián, oregano, bazalka, pepermint, majorán)
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 20 g
Úprava kúsky oregana
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Tip

Vyskúšajte si uvariť jedinečné vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: