Provence zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Oregano lyofilizované (mrazom sušené) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Nevšedná aróma vás odnesie až na juh Francúzska, do Provensalska. Rozmarín s tymiánom dodajú štipku korenenej arómy, majorán pridá sladkú vôňu, bazalka s oreganom sa pripoja so svojimi jemnými podtónmi a pepermint celú zmes osvieži. Zmes sa náramne hodí k rybám či morským plodom, zvýrazní chuť vašich omáčok, a ak radi experimentujete s mäsom, skúste korenie pridať k bravčovému. Táto zmes razom premení bežné jedlo v niečo naozaj jedinečné.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- zmes neobsahuje soľ
- funguje ako prírodné ochucovadlo
- je skvelá v kombinácii s vínom
- bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty
- skladujte pri 15 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu
Zloženie | 100% bylinky (rozmarín, tymián, oregano, bazalka, pepermint, majorán) |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 20 g |
Úprava | kúsky oregana |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Použitie
- ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
- na pizzu, cestoviny
- do omáčok, nátierok
- do polievok
- do šalátov
Tip
Vyskúšajte si uvariť jedinečné vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.