Rakytník v 70% horkej čokoláde
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Rakytník v 70% horkej čokoláde
Informácie a výživové hodnoty
Milujete kyslú chuť obohatenú o sladký podtón? Tak tento produkt je stvorený priamo pre vás! Ušetrili sme vám prácu s trhaním rakytníka na záhradke a rovno sme vám ho pripravili v kombinácii s vynikajúcou českou čokoládou. Kúpou tohto produktu nielen podporujete lokálny trh, rovnako ako my, ale tiež si zaistíte prísun prospešných látok pre vaše telo, a to len v jednej dávke!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Rakytník je dvojdomá rastlina, preto pri sadení je nutná samčia aj samičia rastlina.
- Je považovaný za rastlinu budúcnosti, pretože obsahuje veľké množstvo prospešných látok.
- Jedna gulička rakytníka dokáže pokryť dennú dávku vitamínu C.
- Veľké množstvo vitamínu C sa zachová, aj keď sú plody zamrazené, tepelne spracované či usušené.
- Má pozitívny účinok na pamäť a myslenie.
Zloženie | rakytník mrazom sušený, 70% horká čokoláda (kakaová hmota, cukor, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerol-polycirín-oleát, vanilkový extrakt BOURBON MADAGASKAR) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | vyrobené v Českej republike |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Úprava | dražovaný rakytník v horkej čokoláde |
Veľkosť | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa rakytník pestuje?
Rakytník je dvojdomá rastlina, to je dôvod, prečo potrebuje samčie aj samičie rastliny, inak by nevyrástla. Pestovať rakytník nie je až tak zložité, preto sa nemusíte obávať ho pestovať na svojich záhradkách. Darí sa mu najlepšie na slniečku v dobre priepustnej pôde. Jediné, čo mu naozaj nesvedčí, je tieň a trvalo vlhká pôda. Rakytník je veľmi odolná rastlina, takže sa nemusíte obávať, že by prísun mrazu alebo horúčav nevydržal. Aj keď je jeho pestovanie veľmi jednoduché, jeho zber je však tou neľahkou a nemilou časťou. Vďaka tŕňom, ktoré túto krásnu rastlinku zdobia, sa stáva z trhanie plodov celkom náročná a trpezlivá práca. Vyčesávať plody sa neodporúča, pretože aj pri ručnom zbere môžu guľôčky ľahko prasknúť, a to kvôli tenkej šupke a pomerne veľa šťavy ukryté v plode.
Tip
Zabaľte si rakytník do desiatonosiča a môžete ho mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2237 kJ / 539 kcal |
Tuky | 38,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 19,6 g |
Sacharidy | 33,9 g |
z toho cukry | 21,1 g |
Vláknina | 13,1 g |
Bielkoviny | 9,1 g |
Soľ | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Sodík | mg |
Železo | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.