Rakytník lyofilizovaný

od €7,79 –20 %
Rakytník lyofilizovaný (mrazom sušený) 1 image
od €7,79 –20 % od €6,24 od €5,20 bez DPH

Zvoľte variant

Som trošku kyslý ale to preto, lebo som plný C-éčka! Ani lyofilizáciou ma oň neuchudobili! Taktiež po prehryznutí nie som príliš chrumkavý, ako iné lyofilizované ovocie. Obsahujem totiž svoj zdravý olej!

Dátum minimálnej trvanlivosti: 10/21 (25g)

Detailné informácie

25g
Skladom
€7,79
€6,24
€5,20 bez DPH
100g
Skladom
€29,23
€23,38
€19,48 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€78,98
€63,18
€52,65 bez DPH

Podrobný popis

Rakytník lyofilizovaný

Informácie a výživové hodnoty 

Máte radi jemne kyslú chuť? Pripravili sme si pre vás rakytník, ktorý vášmu telu dodá dennú dávku prospešných látok. Aj keď je mrazom sušený, nemusíte sa báť, že by potrebné látky stratil. Teraz nemusíte tráviť čas na záhradke a strácať čas zbieraním a čistením jeho plodov. Navyše, kúpou tohto produktu podporujete lokálny trh. Ak vás však viac láka jemne kyslá chuť obohatená o sladký prvok, skúste rakytník v 70% horkej čokoláde!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Rakytník je dvojdomá rastlina, preto pre oplodnenie potrebuje samčie aj samičie rastliny.
  2. Je považovaný za rastlinu budúcnosti, pretože obsahuje veľké množstvo prospešných látok.
  3. Jedna gulička rakytníka dokáže pokryť dennú dávku vitamínu C.
  4. Veľké množstvo vitamínu C sa zachová, aj keď sú plody zamrazené, tepelne spracované či usušené.
  5. Má pozitívny účinok na pamäť a myslenie.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% rakytník (bez pridaných látok)
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 10/21
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Úprava lyofilizovaný (mrazom sušený) rakytník
Veľkosť nešpecifikované
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

„Plody rakytníka sú malé, žlté, kyslé bobuľky plné semienok, ktoré po rozhryzení, uvoľnia rakytníkový olej. Ten je bohatý na vitamín C, ktorý sa lyofilizáciou zachová a nestráca sa. Vďaka vysokému podielu vitamínu C a obsahu rakytníkového oleja je plod aj po usušení mäkký. Teda nie je možné dosiahnuť chrumkavosť, ako je tomu u iných mrazom sušených produktov. Na výrobu 100 g rakytníka pripadá 550 g čerstvej suroviny, ktorú vypestovali aj zožali farmári v Česku. Zaujímavosť: aby rakytník vyrástol, je potrebné mať v okruhu 15 metrov samčie aj samičie rastliny!“

 

Ako sa rakytník pestuje?

Rakytník je dvojdomá rastlina, to je dôvod, prečo potrebuje samčie aj samičie rastliny pospolu, inak by nevyrástla. Pestovať rakytník nie je až tak zložité, preto sa nemusíte obávať ho pestovať na svojich záhradkách. Darí sa mu najlepšie na slniečku v dobre priepustnej pôde. Jediné, čo mu naozaj nesvedčí je tieň a trvalo vlhká pôda. Rakytník je veľmi odolná rastlina, takže sa nemusíte obávať, že by prísun mrazu alebo horúčav nevydržal. Aj keď je jeho pestovanie veľmi jednoduché, jeho zber je však tou neľahkou a nemilou časťou. Vďaka tŕňom, ktoré túto krásnu rastlinku zdobia, sa stáva z trhanie plodov celkom náročná a trpezlivá práca. Vyčesávať plody sa neodporúča, pretože aj pri ručnom zbere môžu guľôčky ľahko prasknúť, a to kvôli tenkej šupke a pomerne veľa šťavy ukrytej vo vnútri plodu.

 

Tip

Zabaľte si rakytník do desiatonosiča a môžete ho mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2145 kJ / 512 kcal
Tuky 33 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 16,5 g
Bielkoviny 11 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
 Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 231 mg
Železo  2,42 mg
Horčík 165 mg
Fosfor 47,3 mg
Draslík 731,5 mg
Sodík 19,2 mg
Vitamín C  1300 mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocie lyofilizované (mrazom sušené)
Surovina: Rakytník

Rakytník lyofilizovaný (mrazem sušený) z ČR

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: