Rebarbora lyofilizovaná (mrazom sušená) prášok

€10,44 €8,70 bez DPH

Zvoľte variant

Len ružová to môže byť! Malá, ružová a sladká? Tak to pŕŕ! Ružová síce som, ale moja kyslosť Ťa vyťahá za uši! Máš rád kyslé? Niet čo riešiť, to z nás budú kamoši!

          • 100% rozdrvené mrazom sušené ovocie
          • poctivá chuť rebarbory bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

35g
Vypredané
€10,44
€8,70 bez DPH

Podrobný popis

Rebarbora lyofilizovaná (mrazom sušená) prášok

Informácie a výživové hodnoty

Rebarbora je asi najkyslejšia rastlina, ktorú poznáme. Takmer vždy ju nájdeme v kombinácii s cukrom v podobe koláčov, marmelád, sirupov alebo limonád. Je tiež zdrojom antioxidantov a obsahuje vysoké množstvo vlákniny. U nás nájdete rebarboru sušenú mrazom, vďaka ktorému si zachovala chuť, vôňu a nutričné ​​látky. Nápaditosti sa medze nekladú, tak si primiešajte prášok kamkoľvek  bude to čaj, limonáda, alebo krém?

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Kyslosť jej dodáva vysoké množstvo kyseliny jablčnej a šťaveľovej.
  2. V Amerike sa radí medzi ovocie, ale u nás patrí medzi zeleninu.
  3. Prášok ľahko farbí a nie je celkom rozpustný.
  4. K jedlu sa používajú iba stonky.
  5. Sezóna rebarbory ​​sú iba dva mesiace na jar, našu ale môžete mať po celý rok!

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% rebarbora
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 35 g
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!"

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Tip

Použite pri pečení spolu s našimi 100% orechovými múkami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 239 kJ / 1090 kcal
Tuky 1,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 18,1 g
z toho cukry 15 g
Vláknina 42,5 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: