Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Končiaci DMT
Kód: 0756

Rebarbora lyofilizovaná prášok

Len ružová to môže byť! Malá, ružová a sladká? Tak to pŕŕ! Ružová síce som, ale moja kyslosť Ťa vyťahá za uši! Máš rád kyslé? Niet čo riešiť, to z nás budú kamoši!

⚠️ Zachráň surovinu s končiacim dátumom minimálnej trvanlivosti! Čím kratšia trvanlivosť, tým väčšia zľava – až do 50 %. Iba do vypredania zásob.

  • výrazná kyslá chuť
  • bez aditív
  • dlhá trvanlivosť

Vyberte balenie

Vaša cena

9,32 €

Tovar môžete mať už 4. 7.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

35 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 4. 7.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 4. 7.
PPL - Slovensko 5,22 € 4. 7.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 4. 7.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 4. 7.

Rebarbora lyofilizovaná prášok

Informácie o produkte

Rebarbora je asi najkyslejšia rastlina, ktorú poznáme. Takmer vždy ju nájdeme v kombinácii s cukrom, ktorý tak akurát tlmí jej výraznú chuť. Rebarbora je taktiež zdrojom antioxidantov a obsahuje vysoké množstvo vlákniny. Náš rebarborový prášok chutí rovnako kyslo ako čerstvá rastlina a zachovala si aj všetky živiny. Prášok neobsahuje žiadne aditíva, iba rebarborové stonky.

TOP informácie o rebarborovom prášku

  1. Kyslosť jej dodáva vysoké množstvo kyseliny jablčnej a šťaveľovej.
  2. V Amerike sa radí medzi ovocie, ale u nás patrí medzi zeleninu.
  3. Prášok z rebarbory ľahko farbí a nie je úplne rozpustný.
  4. K jedlu sa používajú iba stonky.
  5. Sezóna rebarbory ​​sú iba dva mesiace na jar, našu ale môžete mať po celý rok! 

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

Tomáš Hofman

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie prášek z lyofilizovaných stonků rebarbory
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Litva
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava prášek
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Rebarbora
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1090 kJ / 239 kcal
  • Tuky 1,9 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 42,5 g
  • Bielkoviny 8 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Rebarbora lyofilizovaná prášok

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?