Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Rebarbora lyofilizovaná prášok

Len ružová to môže byť! Malá, ružová a sladká? Tak to pŕŕ! Ružová síce som, ale moja kyslosť Ťa vyťahá za uši! Máš rád kyslé? Niet čo riešiť, to z nás budú kamoši!

  • 100% rozdrvené mrazom sušené ovocie
  • poctivá chuť rebarbory bez pridaného cukru a aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
11,29 € / ks
2 ks
-5%
11,29 € / ks
3 ks
a viac
-10%
11,29 € / ks

Vaša cena

11,29 €

Tovar môžete mať už 25. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

62 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 € 25. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Rebarbora lyofilizovaná prášok

Informácie o produkte

Rebarbora je asi najkyslejšia rastlina, ktorú poznáme. Takmer vždy ju nájdeme v kombinácii s cukrom v podobe koláčov, marmelád, sirupov alebo limonád. Je tiež zdrojom antioxidantov a obsahuje vysoké množstvo vlákniny. U nás nájdete rebarboru sušenú mrazom, vďaka ktorému si zachovala chuť, vôňu a nutričné ​​látky. Nápaditosti sa medze nekladú, tak si primiešajte prášok kamkoľvek – bude to čaj, limonáda, alebo krém?

TOP informácie o rebarborovom prášku

  1. Kyslosť jej dodáva vysoké množstvo kyseliny jablčnej a šťaveľovej.
  2. V Amerike sa radí medzi ovocie, ale u nás patrí medzi zeleninu.
  3. Prášok ľahko farbí a nie je celkom rozpustný.
  4. K jedlu sa používajú iba stonky.
  5. Sezóna rebarbory ​​sú iba dva mesiace na jar, našu ale môžete mať po celý rok! 

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

22.03.21 | 1509× prečítané | 5 minut

BIO potraviny a ekologické poľnohospodárstvo

BIO potraviny a ekologické poľnohospodárstvo

09.02.21 | 157× prečítané | 3 minuty

Základné špecifikácie
  • Zloženie prášek z lyofilizovaných stonků rebarbory
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava prášek
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Rebarbora
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1090 kJ / 239 kcal
  • Tuky 1,9 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 42,5 g
  • Bielkoviny 8 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Rebarbora lyofilizovaná prášok

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?