Čaj z čínskej kustovnice

Ingrediencie na 1 porciu:
1 lyžičku kustovnice čínskej (Goji)
250-300 ml vody

Postup:
Do hrnčeka si dajte 1 kopcovitú lyžičku plodov goji a zalejte 250-300 ml horúcej vody. Nechajte niekoľko minút lúhovať a môžete piť. Zvyšné plody kustovnice nevyhadzujte, ale ďalej používajte (pr. Skonzumujte), pretože vitamíny a ďalšie látky si plody zachovajú aj po lúhovania. Čaj nie je potrebné zladiť. Ak by niekto predsa len potreboval, len kvapkou medu. Čaj môžete popíjať denne, avšak maximálne tri týždne, potom by mala nasledovať týždenná pauza.

Výhody kustovnice čínskej (Goji) sú: zlepšujú kvalitu spánku, spomaľujú starnutie, pomáha uľaviť od bolesti hlavy, závratov, od bolestí v chrbte, v nohách, v kolenách, znižuje krvný tlak, posilňuje činnosť pečene a obličiek, upokojuje podráždené oči, posilňujem kosti, svaly, nechty, napomáha k zníženiu váhy, užíva sa na liečbu rakoviny, znižuje riziko jej vzniku a napomáha zastaviť rast nádoru, navyše pravidelná konzumácia posilňuje obranyschopnosť a imunitu tela atď.