Jahodové muffiny z kokosovej múky

KOKOSOVÁ MÚKA má vysoký obsah vlákniny, nízky obsah sacharidov, neobsahuje laktózu a je ľahko stráviteľná. Medzi jej účinky patrí: Pomáha čistiť organizmus, napomáha tráviacej sústave, posilňuje imunitný systém, zbavuje telo odpadových látok, prevencia rakoviny hrubého čreva, kožných ťažkostí, cukrovky ... Využíva sa k príprave dezertov, pečiva, tort, smoothie, koktailov, jogurtov, k zahustenie polievok a omáčok ...

Ingrediencie na 12 muffinov:

1 hrnček kokosové múky
24 ks mrazených jahôd (môžete obmeniť malinami, lesným ovocím ...)
1/2 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
1/2 hrnčeka kokosového / mandľového (kravského) mlieka
6 vajec
na dosladenie podľa chuti med alebo Agávový sirup
pár kvapiek vanilkovej esencie
lyžičku jedlej sódy
štipku soli
12 papierových košíčkov

Postup:
Ako prvú si rozohrejeme rúru na 180 ° a nachystáme si plech na muffiny. V menšej mise zmiešame kokosovú múku, štipku soli a sódu bikarbónu. Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia, pridáme k nim rozpustený kokosový olej, mlieko, vanilkovú esenciu a dosladíme podľa chuti a všetko poriadne premiešame. Do tejto tekutej zmesi pridáme zmes sypkú a všetko spolu zamiešame. Do každej formičky na muffiny si vložíme papierový košíček, ďalej 1 mrazenú jahodu, zakryjeme ju pripraveným cestom a hore opäť pridáme ďalšiu jahodu.

https://www.svetplodu.cz/fotky23566/blog/1498035198.jpg