RAW datľové guličky

Ingrediencie:
125 gramov lieskových orechov
200g datlí alebo datľové pasty
na obalenie: kokos, kakao, príp. nasekané pistácie


Postup: Najprv rozmixujte lieskové orechy. Môžete ich podrviť takmer dohladka, ale aj nahrubo, záleží na Vás a dajte bokom. Potom rozmixujte datle. Datliam to bude chvíľu trvať, po pár minútach sa poddajú, stratia svoj pôvodný tvar a samy sa začnú zlepovať do guľôčok. V tento moment prestaňte mixovať a premasírujte jednu guľôčku medzi prstami - mala by byť mäkká a lepivá. Pridajte rozmixované datle k orechom a rukami ich poriadne premieste, aby sa rovnomerne spojili. Potom z hmoty vytvorte guľôčky, množstvo by malo stačiť na 20 väčších alebo 30 menších guličiek. Časť obaľte v kakau, časť v namletej kokose a pod. :)

TIP: Miesto lieskových orechov je možné použiť mandle, vlašské orechy, Pekan, kešu pod. Datľový základ je možné okoreniť škoricou, perníkovým korením, pomarančovou kôrou, skrátka, čo máte radi!