Vanilkový puding z tapiokových perál

Ingrediencie na 2 porcie:
50 g tapiokových perál (tapioky)
1 vanilkový struk
hrnček mlieka (kokosové, mandľové, kravské, záleží len na Vás)
Agávový sirup či iné sladidlo
voda
ovocie podľa chuti

Postup:
Tapioku si cez noc namočíme do vody, asi tak na 12 h. Potom si vezmeme hrniec, do ktorého nalejeme mlieko, ktoré podľa chuti osladíme. Vanilkový struk si pozdĺžne rozkrojíme a hranou noža zoškrabneme z jednej polovice struku semienka. Semienka z vanilky pridáme do mlieka a varíme na miernom ohni do zahriatia asi tak 10 minút, kým sa mlieko nesfarbí do krémovej farby. Do vzniknutého vanilkového mlieka pridáme tapiokové perly a varíme do zhustnutia asi ďalších 10 minút. Keď tapiokové perly mäkké, môžeme vzniknutý puding servírovať do pohárikov a dáme chladiť do chladničky. nám zmes stuhne, pridáme ovocie podľa vlastnej voľby. To je všetko, je to jednoduché že?