Cviklový krém

 

Najžiarivejšia a najkrajšia polievka pod slnkom? To je náš jemný cviklový krém. A farba na ňom nie je to najlepšie. Dokonalú chuť červenej repy doplňuje svieža pomarančová šťava, štipľavý zázvor a štipka omamného rozmarínu!

 ikona-hod-ok  45 minút       ikona-porce-ok  5 porcií
krem-z-cervene-repy
 

Čo budete potrebovať:

Na krém:

 

Na ozdobu: 

 

Vopred si pripravíme zeleninový vývar a predvaríme cviklu. Cibuľu a cviklu nakrájame na menšie kúsky a opražíme v hrnci s trochou oleja. Až cibuľa zmäkne, zalejeme ju spolu s cviklou zeleninovým vývarom, ľahko osolíme a necháme asi 10 minút variť.

Nakoniec polievku ochutíme pomarančovou šťavou, lyofilizovaným práškom z cesnaku a zázvoru, lyofilizovaným rozmarínom a podľa chuti okoreníme. Keď použijete miesto sušeného korenia to lyofilizované, prevoniate svoje jedlo oveľa viac. Navyše si korenie vďaka sušeniu mrazom zachovalo ďaleko viac živín!

Polievku vymixujeme tyčovým mixérom, až sa z nej stane hladký krém. Na záver ju ozdobíme opraženými semienkami – využiť môžete konopné, tekvicové semienka alebo píniové oriešky. Pražte ich nasucho a len chvíľu, než sa rozvoňajú na panvici. Na záver polievku ešte posypte jedlými kvetmi a pokvapkajte olivovým olejom. Mňam!

  
repova-polevka-postup
  

Až sa vám cviklový krém podľa nášho receptu doma podarí, nezabudnite sa podeliť o radosť. Pochváľte sa nám fotkou, pošlite ju na Facebook do správ alebo nás označte na Instagrame! Budeme sa tešiť!

  

  

logo_small