Malinové makrónky

 

Krehké sladké francúzske makrónky s najjemnejšou bielou čokoládou vo vnútri? Už sa vám zbiehajú sliny? A čo keď vám povieme, že vnútri týchto makróniek nájdete aj jemne kyselkavé lyofilizované maliny, ktoré pošteklia vaše chuťové poháriky viac než kdejaká torta z cukrárne! Recept na malinové makrónky sme pre vás pripravili v spolupráci s Magdou z profilu @trouba_z_palavy.

 ikona-hod-ok  2 hodiny      ikona-porce-ok 40 kusov

malinove-makronky

Fotky a recept:  @trouba_z_palavy 
 

Čo budete potrebovať:

Na makrónky 

Na ganache 

 

Postup na prípravu ganache

Náplň je vhodné pripraviť si deň vopred, bude sa vám s ňou potom lepšie pracovať. Smotanu na šľahanie nalejeme do hrnca a ohrejeme na miernom plameni. Než sa začne šľahačka variť, hrniec odstavíme, pridáme do neho čokoládu a do rozpustenej zmesi prihodíme hrsť rozdrvených lyofilizovaných malín. Na záver vmiešame ešte malinový prášok.

Ganache nalejeme do misky a vložíme cez noc do chladničky. Na druhý deň dáme ganache do cukrárskeho sáčku a plníme makrónky.

 

A ako na makrónky?

Najprv si v mise dôkladne zmiešame práškový cukor a mandľovou múku. V kuchynskom robote si vyšľaháme bielka s cukrom a štipkou soli a postupne do nich vmiešame sypkú zmes múky a cukru.

Krúživými pohybmi spájame obe časti. Miešame, kým nedosiahneme lávovej konzistencie. Cesto by malo pomaly stekať zo špachtle ako láva. Ak sa vám to nedarí, nevešajte hlavu a jemne premiešavajte krúživými pohybmi ďalej. Správnu techniku ​​môžete nájsť na Youtube pod názvom „macaronage“.

Až má cesto požadovanú konzistenciu, prichádza pravý čas na pridanie farbiva. Dávajte si ale pozor na množstvo aj pôvod. Väčšinou stačí naozaj len pár kvapiek a vždy vyberajte prírodné farbivá s jasne deklarovaným pôvodom.

Zmes vložíme do cukrárskeho sáčku s guľatou zdobiacou špičkou. Na papier na pečenie s jej pomocou vyrobíme bobky o ľubovoľnej veľkosti. Dbajte na to, aby ste medzi makrónkami vždy mali rozostupy a aby ste kolieska na plech robili pod pravým uhlom.

Plechom následne párkrát buchneme o kuchynskú linku, aby sa z makronek dostal prebytočný vzduch.

Makrónky ešte pred pečením musíme nechať chvíľu uschnúť v izbovej teplote. Doba schnutia je veľmi individuálna, záleží na izbovej teplote, vlhkosti aj počasí. Naše makrónky si vyžiadali 30 minút schnutia, ale u vás môžu byť podmienky, a teda aj čas schnutia, iné. Akonáhle bude povrch makrónek pokrývať tvrdšia suchá krusta, je čas dať makrónky do vyhriatej rúry.

Makrónky pečieme 12–14 minút v teplovzdušnej rúre na 150 stupňov.

 
jednoduchy-recept-na-makronky
 

Hneď ako sa vám makrónky podľa nášho receptu doma vydaria, nezabudnite sa podeliť o radosť. Pochváľte sa nám fotkou, pošlite ju na Facebook do správ alebo nás označte na Instagrame. A nezabudnite označiť aj Magdu z @trouba_z_palavy! Budeme sa tešiť!

 

 

 logo_small