Pekanové tartaletky s čokoládou

Jemná chuť datľového karamelu zaliata dokonale hladkou veganskou čokoládou s jemným orechom navrchu. Znie to ako sen? Nie je. Sú to naše krehké tartaletky s pekanovými orechami. V zime je často namáhavé zohnať na tartaletky čerstvé a svieže ovocie, preto sme pre vás pripravili túto karamelovo-čokoládovú bombu! Nemusíte sa však báť, že by im niečo chýbalo. Pomyselnú čerešničku im dodáte pekanovými orechom!

 
karamelove-tartaletky-recept1

 

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

 

Na datľový karamel:

 

Na polevu:

 

Suroviny na cesto zmiešame a vytvoríme lepkavú hmotu, ktorú natlačíme do formičiek v tvare košíkov. Pokiaľ je cesto veľmi suché, pridáme olej alebo studenú vodu. Pečieme dozlata pri 160 °C asi 20 minút.

Medzi tým si vykôstkujeme datle, zalejeme ich horúcou vodou a necháme chvíľu zmäknúť. Potom vodu scedíme a datle rozmixujeme spoločne s rastlinným mliekom a štipkou soli. Vznikne nám hladký a mazľavý karamel. Ten necháme chvíľu odpočívať a medzi tým sa pustíme do polevy. Kokosové mlieko privedieme k varu. Hneď, ako uvidíme prvé bublinky, ho stiahneme zo sporáku a pridáme čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a metličkou vymiešame krásne lesklú a jemnú polevu – ganache.

Vychladnuté košíčky naplníme do dvoch tretín karamelom a zalejeme tenkou vrstvou čokoládového ganache a dozdobíme.

 
karamelove-tartaletky-recept
 

My sme ich ozdobili našimi obrovskými pekanovými orechami! Sú druhé najväčšie na celom svete. Ich veľkosť sa označuje Junior Mammoth. Hovoríte si, ako veľké sú tie najväčšie? Podobne  je medzi nimi len zanedbateľný rozdiel vo veľkosti i kvalite, ale cena je u tých našich oveľa príjemnejšia.

 

Tip!

Aby sa pekanové orechy necítili na tartaletkách tak samy, môžete k nim ešte pridať napríklad drvené kakaové bôby. A ak si neviete predstaviť tartaletky bez pestrých farieb, využite na dozdobenie niektoré z našich jedlých kvetov!

 

 Dobrú chuť!

logo_small