Šuhajdy: nepečené čokoládové košíčky

 

Milujete čokoládu v kombinácii s arašidovým maslom? Tak to ste tu správne! Ak nestíhate a chcete návšteve prichystať nenáročnú dobrotu k popoludňajšej káve, vyskúšajte rýchle čokoládové šuhajdy. Sú vegánske, stačí ich ozdobiť orieškami alebo lyofilizovaným ovocím a parádu urobia rovnakú ako kdejaká torta. Recept sme pre vás pripravili v spolupráci s Nikoletkou z Veglajf.

 
 sohajky-nepecene-kosicky-s-cokoladou
 

Čo budete potrebovať:

Na šuhajdy:

 

Na ozdobu:

 

Vo vodnom kúpeli na miernom ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Nezabudnite zmes stále miešať. Polovicou zmesi potom naplníme rovnomerne papierové alebo kovové košíčky na šuhajdy. Množstvo záleží na veľkosti košíčkov, zvyčajne to je 1–2 polievkové lyžice čokolády na jednu šuhajdu.

Čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a následne ju asi na hodinu vložíme do chladničky, aby stuhla. Potom na ňu navrstvíme arašidové maslo a zalejeme ju zostávajúcou čokoládou tak, aby bolo maslo zakryté.

Šuhajdy ozdobíme lyofilizovaným ovocím alebo orieškami podľa chuti a necháme ich ešte aspoň pol hodiny v chladničke, aby stuhli.

 

Až sa vám šuhajdy podľa nášho receptu doma podaria, nezabudnite sa podeliť o radosť. Pochváľte sa nám fotkou, pošlite ju na Facebook do správ alebo nás označte na Instagrame a nezabudnite označiť aj @veglajf. Budeme sa tešiť!

 

 

logo_small