Vegánska jahodová pena

 

Tiež milujete jahodovú penu? Chuť naozajstných jahôd, ktorá sa rozplýva v ústach, nadýchaná konzistencia a sladká chuť. Skvelá do pohárov ako dezert pre návštevu, pre deti miesto umelých cukroviniek alebo ako poleva na piškótové dezerty. A bonus navyše – naša pena je vegánska, takže poteší úplne všetkých!

 

vegan-jahodova-pena

 

Čo budete potrebovať: 

 

Na penu

 

Na dozdobenie:

 

Tekutinu z konzervovaného cícera (aquafabu) precedíme cez sito do misy šľahača a šľaháme 10 minút, kým nezačne vznikať sneh. Následne pridáme lyžicu jablčného octu a šľaháme ďalších 20 minút. Počas šľahania postupne po lyžiciach pridávame cukor. Namiesto bieleho cukru môžete využiť napríklad aj sladidlo xylitol – má menej kalórií a je vhodný pre diabetikov, pretože má nízky glykemický index!

Šľaháme, kým nie je sneh tuhý a lesklý. Nemusíte sa báť, že aquafabu prešľaháte, na rozdiel od vaječných bielkov sa prešľahať nedá! Nakoniec pridáme dve lyžice prášku z lyofilizovaných jahôd a naposledy prešľaháme.

Prášok má niekoľko výhod – je vyrobený iba z lyofilizovaných jahôd a neobsahuje žiadne ďalšie aditíva, čo zaručuje neodolateľnú chuť aj kvalitu. Zároveň si takto spracované jahody zachovajú všetky vitamíny i vôňu, takže vám poďakujú nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše zdravie!

 

lyo-jahodova-pena-vegan

 

Vzniknutú penu dáme pomocou stierky do pohárov a necháme aspoň pol hodiny vychladnúť v chladničke. Na záver dezert zdobíme celými lyofilizovanými jahodami a mätou.

 

 

Dobrú chuť!

logo_small