Vegánske mac and cheese

 

Makaróny so syrom sú americkou tradíciou. A tiež vysokokalorickou bombou. Pôvodný recept je jednoduchý, rovnako ako ten náš. Poďte si s nami pripraviť odľahčenú vegánsku verziu, po ktorej nebudete musieť dve hodiny odpočívať. Postup zvládnete ľavou zadnou a olizovať sa budete až za ušami!

 ikona-hod-ok  60 minút       ikona-porce-ok  4 porcie
mac-and-cheese-vegan
 

Čo budete potrebovať:

Na ‚‚syrovú‘‘ omáčku:

 

Cestoviny na jednu porciu:

 

Deň dopredu si namočíme kešu orechy do studenej vody. A rovno si môžeme prichystať aj rastlinné mlieko. Využiť môžete napríklad orechové, a ak neviete, ako na neho, poradíme vám.

Karfiol a mrkvu nakrájame a varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút (do mäkka). Medzitým si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky a s trochou oleja skaramelizujeme na panvici. Uvarený karfiol a mrkvu, osmaženú cibuľku, namočené kešu a rastlinné mlieko dáme do mixéra. Celú zmes mixujeme dohladka.

Nakoniec omáčku dochutíme. Pridáme lyžicu horčice, kurkumu, lahôdkové droždie, sladkú papriku a prášok z cesnaku. Podľa chuti pridáme soľ a korenie.

Omáčku podávame s vegan ryžovými cestovinami, ktoré varíme 8–10 minút v osolenej vode. Omáčka výborne poslúži napríklad aj ako dip k zelenine alebo nachos.
 

Tip!

Pozrite sa na náš videorecept!

 

Ak se vám mac and cheese podľa nášho receptu doma podarí, nezabudnite se podeliť o radosť. Pochválte se nám fotkou, pošlite ju na Facebook do správ alebo nás označte na InstagrameBudeme se tešiť!

 

 

 

logo_small