Rozmarín lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky

€5,36 €4,47 bez DPH

Zvoľte variant

Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Mám krásnu farbu a spolu s výraznou arómou vyniknem pri príprave jedla aj pri zdobení! V lete limonáda, v zime čaj, voniam celý rok!

          • 100% mrazom sušená bylinka
          • poctivá chuť rozmarínu bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

25g
Skladom
€5,36
€4,47 bez DPH

Podrobný popis

Rozmarín lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Rozmarín je surovina, na ktorú by bol hriech zabudnúť pri varení nielen stredomorských pokrmov. Vďaka svojej výraznej vôni si skvele rozumie napríklad s pečenými zemiakmi, zeleninou, rybami, hydinou alebo cestovinami. A ak ste fanúšikmi domáceho bylinkového masla, pridajte do neho pár lístkov rozmarínu a prevoňajte svoje jedlá!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. latinský názov sa dá tiež preložiť ako "morská rosa" - ros a marinus.
  2. odstraňuje pocit únavy a pôsobí močopudne
  3. prírodné ochucovadlo
  4. rozmarín je trvalo zelená, husto vetvená rastlina dorastajúca až dvoch metrov
  5. skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% rozmarín
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 25 g
Úprava kúsky rozmarínu
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
  • na pizzu, cestoviny
  • do omáčok, nátierok
  • do polievok
  • do šalátov

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: