Ružová voda
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Ružová voda
Informácie o produkte
Naša sladká a voňavá ružová voda je vyrobená z tých najkvalitnejších a najčistejčích ružových lístkov. Má jemne kvetinové tóny, ktoré sa hodia ako skvelý doplnok do džemov, nápojov, pečiva alebo tiež aj do francúzskych makróniek. Táto sladko voňajúca voda sa tiež skvele páruje s ovocím, čokoládou, vanilkou a hodí sa ku miešaným kokteilom od rumu, bourbonu až po aperol a mezcal.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Vyrobené z pravý ružových kvetov.
- Bezlepkové, vhodné pre vegánov.
- Propylénglykol je hygroskopická látka, ktorá napomáha udržiavať pary vonných látok v sebe.
- Nenarušujú štruktúru produktu.
- Stačí pár kvapiek k dosiahnutiu potrebného výsledku.
Zloženie | propylénglykol, 40% ethanol, olej z ruží, prírodná aróma |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | USA |
Trvanlivosť | min. 3–18 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | sklenená fľaštička |
Úprava | parný destilát z čistých kvetov |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O arómy som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodnej arómy s výraznou vôňou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek arómy a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. A pokiaľ Vám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde Vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodná aróma."
Ako sa arómy vyrábajú?
Arómy sa vyrábajú zo surovín, ktoré sú tak málo výrazné, že ich nejde extrahovať tak ľahko ako vanilku. Napríklad, ak by sme chceli extrahovať melón na jednu fľaštičku extraktu, nestačil by nám ani plavecký bazén melónu. Preto sa pre výrobu takejto arómy nepoužíva klasická extrakcia s rozpustením v etanole, ale látky zodpovedné za vôňu sa špeciálnou metódou replikujú (množia). Keďže takáto aróma má vlastnosť rýchlo sa vyparovať, je vložená do hygroskopického (bez vône a chuti) propylénglykolu, ktorý pohltí vodné pary látky a mení ich skupenstvo z pary na hustú tekutinu.
Tip
Čo tak si svoj zákusok ozdobiť krásnymi jedlými kvetmi?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.