Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Novinka
Kód: 0914

Ryžová čokoláda 45%

Vegánska „mliečna“ čokoláda, teší ma! Namiesto mlieka ku mne primiešali jemný ryžový prášok, aby ma mohli jesť úplne všetci. Tak do ktorého receptu ma pridáš najskôr?

  • vhodná pre vegánov
  • náhrada mliečnej čokolády
  • v praktických kúskoch

Vyberte balenie

Vaša cena

11,28 €

Tovar môžete mať už 1. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

128 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 € 1. 2.
Zásielkovňa 3,50 € 1. 2.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 € 1. 2.
PPL - Slovensko 5,00 € 1. 2.

Ryžová čokoláda 45%

Informácie o produkte

Ryžová čokoláda je vegánskou alternatívou ku kvalitnej mliečnej čokoláde pre všetkých, ktorí zo svojho jedálnička vyradili všetky živočíšne produkty. Obsahuje úctyhodných 45 % kakaovej hmoty a len 35 % cukru! Zvyšok tvorí ryžový prášok, ktorý ryžovej čokoláde dodáva dokonalú jemnosť. Čokoláda je naporciovaná do malých kúskov, ktoré sa hodia najmä pri rozpúšťaní – a to z našej skúsenosti ocenia nielen cukrári, ale aj domáci kuchári! Svojou jemne medovo sladkastou chuťou nahradí bez problémov ryžová čokoláda tú klasickú mliečnu. Nielen vegáni ju využijú na rôzne polevy alebo napríklad ako náplň do tartaletiek s čokoládou.

Top informácie o ryžovej čokoláde

  • Ryžová čokoláda sa vyrába v Taliansku.
  • Miesto mlieka obsahuje ryžový prášok a je dochutená trstinovým cukrom.
  • Neobsahuje sójový lecitín.
  • Z tukov obsahuje iba čistý kakaový tuk získaný priamo z kakaových bôbov.
  • Sladkastú chuť jej dodáva vanilkový extrakt.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (lusku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, kým sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Úroda sa zbiera dvakrát ročne a bôby sa z kakaového lusku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Také bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 1886× prečítané | 7 minút

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 3875× prečítané | 7 minút

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr, rýžový prášek 19,5 % (sušený rýžový sirup, rýžový škrob, rýžová mouka), vanilkový extrakt
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Itálie
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Úprava pecky
  • Diéta Bez lepku, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Mliečna
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2427 kJ / 583 kcal
  • Tuky 38,7 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 23,1 g
  • Sacharidy 55 g
  • z toho cukry 39,3 g
  • Vláknina 2,4 g
  • Bielkoviny 2,4 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Ryžová čokoláda 45%

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?