Sirup agávový

€13,44 €11,20 bez DPH

Zvoľte variant

Hola! To som ja! Sirup z kaktusu! Priniesli ma až z druhého konca sveta z Mexika, kde si mnou jedlo sladia už po stáročia! Chutím sladko a ovocne.

          • sirup z rastlín agáve
          • má jemne sladkú ľahkú chuť
          • je vhodný pre diabetikov

Detailné informácie

874ml
Skladom
€13,44
€11,20 bez DPH

Podrobný popis

Sirup agávový

Informácie a výživové hodnoty 

Agávový sirup je vynikajúcou zdravšou alternatívou bieleho cukru. Môžete ho pridať do teplej i studenej kuchyne, jeho chuť je sladká avšak nie ťažká. V porovnaní s medom je agávový sirup čírejší, menej lepivý, ale rovnako sladučký. V ústach sa príjemne rozplýva a vďaka tomu, že je najsladším sirupom na trhu, stačí k osladeniu nápojov či jedla pridať menšie množstvo. Pre jednoduchú manipuláciu je agávový sirup balený v plastovej fľaši s bezpečným uzáverom proti náhodnému vyliatiu. Sirup oceníte v teplej i studenej kuchyni. Veľmi dobre sa rozpúšťa, takže sa hodí nielen ako sladidlo do čaju a kávy, ale tiež do rôznych zálievok. Výborný je v marinádach na mäso, v cukrárskych výrobkoch alebo ho môžete použiť ako spojivo pre domácu granolu.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Z rastliny agáve sa vyrába aj alkoholický nápoj tequilla.
  2. Agávový sirup vzniká odparovaním vody zo šťavy z kaktusov agáve.
  3. Konzistenciou aj sladivosťou je najbližšia alternatívou medu pre vegánov.
  4. Rastliny agáve môžu dorásť až do dĺžok 2 metrov, kvet až 7 metrov.
  5. Z listov agáve sa vyrába technické vlákno používané na motúzy či vrecia.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% agáve
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2.
Krajina pôvodu Mexiko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie plastová fľaša
Veľkosť nešpecifikované
Úprava sirup z agávy
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Čo je to agáve a ako sa vyrába agávový sirup?

Agáve je cudzokrajná rastlina, ktorá najčastejšie rastie v oblasti Mexika, nájdeme ju ale aj v iných štátoch Južnej a Severnej Ameriky. Agáva má rada teplé prostredie bez vetra či prehnanej vlahy. V svojich hutných listoch dokáže udržať množstvo vody a v priebehu dlhšieho obdobia sucha s ním následne hospodáriť. Vypestovať si ju môžete dokonca aj doma v skalke, a keď jej doprajete naozaj správne tepelné podmienky, dokáže prežiť aj zimu. Jej kvety sú veľké a biele, avšak rastlina je monokarpická, kvitne teda iba raz za svoj život. Po odkvitnutí agáva odumiera, pod ňou však rastú jej odnože, z ktorých je možné vypestovať novú rastlinku. Pri tvorbe sirupu sa listy agáve narežú a vytlačí sa z nich šťava - nektár. Tento nektár obsahuje množstvo fruktantov. Tie sa po tepelnom zahrievaní rozštiepia na fruktózu, ktorú v jej kvapalnej forme (obvykle riedená vodou) nazývame sirup.

 

Tip

Vyskúšajte tiež datľový sirup pre ešte netradičnejšie osladenie vašich cukrárskych kúskov!

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1646 kJ / 392 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 98 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0,08 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik mg
Železo mg
Horčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: