Sirup agávový

€11,81 €9,84 bez DPH

Zvoľte variant

Hola! To som ja! Sirup z kaktusu! Priniesli ma až z druhého konca sveta - z Mexika, kde si mnou jedlo sladia už po stáročia! Chutím sladko a ovocne, ale to nie je všetko. Taktiež mám minimum kalórií!

          • vďaka nízkemu glykemickému indexu udržím tvoj cukor na uzde! 
          • obsahujem inulín, ktorý zlepšuje črevnú mikroflóru
          • som vhodný pre diabetikov

Detailné informácie

874ml
Vypredané
€11,81
€9,84 bez DPH

Podrobný popis

Sirup agávový

Informácie a výživové hodnoty 

Agávový sirup je vynikajúcou zdravšou alternatívou bieleho cukru. Môžete ho pridať do teplej i studenej kuchyne, jeho chuť je sladká avšak nie ťažká. V porovnaní s medom je agávový sirup čírejší, menej lepivý, ale rovnako sladučký. V ústach sa príjemne rozplýva a vďaka tomu, že je najsladším sirupom na trhu, k osladeniu nápoju či jedla stačí pridať menšie množstvo. Pre jednoduchú manipuláciu je agávový sirup balený v plastovej fľaši s bezpečným uzáverom proti náhodnému vyliatiu.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. z rastliny agávy sa vyrába alkoholický nápoj tequilla
  2. agávový sirup je zahustená šťava z listov kaktusu agáva
  3. sirup z agávy je najsladší zo všetkých sirupov
  4. listy agávy môžu dorásť až do dížky 2 metrov, kvet až 7 metrov
  5. z listov agávy sa vyrába technické vlákno - motúzy či vrecia

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% agáva, môže obsahovať lepok
Krajina pôvodu Mexiko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Balenie plastová fľaša
Veľkosť nešpecifikované
Úprava sirup z agávy
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Čo je to agáva a ako sa vyrába agávový sirup?

Agáva je cudzokrajná rastlina, ktorá najčastejšie rastie v oblasti Mexika, nájdeme ju ale aj v iných štátoch Južnej a Severnej Ameriky. Agáva má rada teplé prostredie bez vetra či prehnanej vlahy. V svojich hutných listoch dokáže udržať množstvo vody a v priebehu dlhšieho obdobia sucha s ním následne hospodáriť. Vypestovať si ju môžete dokonca aj doma v skalke, a keď jej doprajete naozaj správne tepelné podmienky, dokáže prežiť aj zimu. Jej kvety sú veľké a biele, avšak rastlina je monokarpická, kvitne teda iba raz za svoj život. Po odkvitnutí agáva odumiera, avšak pod ňou rastú jej odnože. Pri tvorbe sirupu sa listy agáve narežú a z nich sa vytlačí šťava - nektár. Tento nektár obsahuje množstvo fruktantov. Tie sa po tepelnom zahrievaní rozštiepia na fruktózu, ktorú v jej kvapalnej forme (obvykle riedená vodou) nazývame sirup. 

 

Použitie

  • sladenie nápojov
  • pridanie do koláčov
  • výroba domácich sirupov
  • výroba kompótov a džemov
  • pridanie do jogurtu či krupicovej kaše

 

Tip

Vyskúšajte tiež datľový sirup pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1646 kJ / 392 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 98 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0,08 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik mg
Železo mg
Horčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: