Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Sirup agávový

Hola! To som ja! Sirup z kaktusu! Priniesli ma až z druhého konca sveta – z Mexika, kde si mnou jedlo sladia už po stáročia! Chutím sladko a ovocne.

  1. sirup z rastlín agáve
  2. má jemne sladkú ľahkú chuť
  3. je vhodný pre diabetikov

Vyberte balenie

Vaša cena

13,52 €

Tovar môžete mať už 25. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

nie je skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 € 25. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Sirup agávový

Informácie o produkte

Agávový sirup je vynikajúcou zdravšou alternatívou bieleho cukru. Môžete ho pridať do teplej aj studenej kuchyne, jeho chuť je sladká avšak nie ťažká. V porovnaní s medom je agávový sirup čírejší, menej lepivý, ale rovnako sladučký. V ústach sa príjemne rozplýva a vďaka tomu, že je najsladším sirupom na trhu, stačí k osladeniu nápojov či jedla pridať menšie množstvo. Pre jednoduchú manipuláciu je agávový sirup balený v plastovej fľaši s bezpečným uzáverom proti náhodnému vyliatiu. Sirup oceníte v teplej i studenej kuchyni. Veľmi dobre sa rozpúšťa, takže sa hodí nielen ako sladidlo do čaju a kávy, ale tiež do rôznych zálievok. Výborný je v marinádach na mäso, v cukrárskych výrobkoch alebo ho môžete použiť ako spojivo pre domácu granolu.

TOP informácie o sirupe z agáve

  1. Z rastliny agáve sa vyrába aj alkoholický nápoj tequilla.
  2. Agávový sirup vzniká odparovaním vody zo šťavy z kaktusov agáve.
  3. Konzistenciou aj sladivosťou je najbližšia alternatívou medu pre vegánov.
  4. Rastliny agáve môžu dorásť až do dĺžok 2 metrov, kvet až 7 metrov.
  5. Z listov agáve sa vyrába technické vlákno používané na motúzy či vrecia.

Čo je to agáve a ako sa vyrába agávový sirup?

Agáve je cudzokrajná rastlina, ktorá najčastejšie rastie v oblasti Mexika, nájdeme ju ale aj v iných štátoch Južnej a Severnej Ameriky. Agáva má rada teplé prostredie bez vetra či prehnanej vlahy. V svojich hutných listoch dokáže udržať množstvo vody a v priebehu dlhšieho obdobia sucha s ním následne hospodáriť. Vypestovať si ju môžete dokonca aj doma v skalke, a keď jej doprajete naozaj správne tepelné podmienky, dokáže prežiť aj zimu. Jej kvety sú veľké a biele, avšak rastlina je monokarpická, kvitne teda iba raz za svoj život. Po odkvitnutí agáva odumiera, pod ňou však rastú jej odnože, z ktorých je možné vypestovať novú rastlinku. Pri tvorbe sirupu sa listy agáve narežú a vytlačí sa z nich šťava - nektár. Tento nektár obsahuje množstvo fruktantov. Tie sa po tepelnom zahrievaní rozštiepia na fruktózu, ktorú v jej kvapalnej forme (obvykle riedená vodou) nazývame sirup.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie agáve
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastová láhev
  • Úprava sirup z dřeně agáve
  • Surovina Sladidlo
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1646 kJ / 392 kcal
  • Tuky 0 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy 98 g
  • z toho cukry 98 g
  • Bielkoviny 0 g
  • Soľ 0,08 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Sirup agávový

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?