Sirup ryžový

€8,26 –33 %
Sirup ryžový 1 image
€8,26 –33 % €5,50 €4,58 bez DPH

Zvoľte variant

Hľadáš menej sladké sladidlo? Nie som až tak sladký ako klasický cukor, ale o to viac dodávam energie. Tak si so mnou oslaď svoje raňajky, nech máš celé ráno energie na rozdávanie!

          • príjemná sladká neutrálna chuť
          • zdroj energie
          • má nízky glykemický index

Detailné informácie

874ml
Vypredané
€8,26
€5,50
€4,58 bez DPH

Podrobný popis

Sirup ryžový

Informácie a výživové hodnoty 

Ryžový cukor má neutrálnu a menej sladkú chuť, svetlejšiu farbu a je tiež redší ako prírodný med. Jeho využitie však nie je o nič menej bohaté, môžete ho pridať ako do teplej tak aj do studenej kuchyne. Vzhľadom k menšej sladivosti je vhodný do pečenia, kedy nezanecháva jedlo ťažké a presladené, cesto či krém však osladí dostatočne. Má nízky glykemický index, preto je vhodný aj pre diabetikov. Pre jednoduchú manipuláciu je ryžový sirup balený v plastovej fľaši s bezpečným uzáverom proti náhodnému vyliatiu.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Ryžový sirup patrí do skupiny obilných sirupov.
  2. Neobsahuje fruktózu, má teda nižší glykemický index.
  3. Môže obsahovať stopy lepku, nie je teda vhodný pre celiakov!
  4. Je svetlý, tekutý a tiež menej sladí.
  5. Vyrába sa fermentáciou ryže.

Základná špecifikácia
Zloženie 80% ryža, voda
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Pakistan
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie plastová fľaša
Veľkosť nešpecifikované
Úprava sirup z ryže
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa vyrába ryžový sirup?

Ryžový sirup sa vyrába hydrolýzou ryžového škrobu, teda zahrievaním suroviny a následným odparovaním vody. Patrí do skupiny obilných sirupov, ktoré z dôvodu odparovania škrobu pri výrobe rednú, z tohto dôvodu sa do nich pridáva múka. Sirup pre to nie je vhodný pre celiatikov. Pred nalievaním do jednotlivých fľašiek sa sirup prevarí a tým sa zabezpečí dlhšia trvanlivosť. 

 

Tip

Vyskúšajte tiež agávový sirup pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1663 kJ / 396 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 74 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0,6 g
Soľ 0,11 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik mg
Železo mg
Horčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: