Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19192× prečítané
Ahoj, som rodený Holanďan z rodiny sladkého čierneho drievka. Som najjemnejší púder zo sladkého drievka aký si kedy mal! Vážne! Ak máš rád moje korenené tóny, nenechaj sa prosiť a vyskúšaj ma!
Keď ste v detstve cítili v cukrovinkách zvláštnu, no sladkú chuť, je dosť možné, že to bolo práve sladké drievko. Pridáva sa do rôznych sladkostí, likérov, nápojov, do kozmetiky a používa sa aj v zdravotníctve. Ak ho už máte dosť v celku, no milujete jeho chuť, prinášame vám sladké drievko vo forme prášku. Je na jemno pomletý a tak má krásne hladkú konzistenciu a nenájdete v ňom žiadne vlásočnice. V kuchyni má široké využitie, použite ho na pečenie, posypte potraviny pred opražením, dochuťte krémy a cukrovinky či ozdobte pokrmy práškom už priamo na tanieri.
„Tieto lékoricové cukríky sa vyrábajú v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma MeenkDrop sa špecializuje na tradičný holandský spôsob ručnej výroby v klasických medených kotloch. Firmu založil Dr. Meenk pred viac ako sto rokmi s víziou tej najlepšej lékorice v celom Holandsku. Lékoricové cukríky nie sú len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé, sladko-slané alebo veľmi intenzívne chute druhu Salmiak – ochutené chloridom amónnym (soľ), ktorý dodáva veľmi pikantnú slanú chuť. Chlorid sa predtým užíval ako medicína proti kašľu, takže cukrík môže v puse páliť, ale nijako nám neškodí. Zvolil som najlepšieho holandského výrobcu, ktorý udržuje svoje tradičné receptúry, ale nebojí sa experimentovať. Holanďania majú najväčšiu spotrebu sladkého drievka a sú druhí najväčší konzumenti v Európe, takže verím, že svoju prácu robia najlepšie. Práve preto som ako dodávateľa zvolil MeenkDrop a verím, že ich ponuku budeme v budúcnosti rozširovať.“
Kvalitné sladké drievko sa vyrába v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma sa špecializuje na tradičný holandský spôsob výroby sladkého drievka už od roku 1900 a založil ju Dr. Meenk. Jedná sa o ručnú výrobu sladkého drievka, pri ktorej sa používajú veľké medené kotle na varenie. Sladké drievko rastie najlepšie v úrodnej, hlbokej pôde na slnečných miestach a zberá sa na jeseň (september až december), dva až tri roky po výsadbe. Extrakt zo sladkého drievka sa vyrába varením koreňa a následným odparením vody. Výťažky zo sladkého drievka sa vyrábajú v pevnej forme a aj vo forme sirupu.
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Proste pomaranč
Pôvodne vložené k Pomerančový pudr
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Jemnucky prasok, vyrazna chut ako sumienka.
Pôvodne vložené k Pomerančový pudr
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Proste pomaranč
Pôvodne vložené k Pomerančový pudr
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Jemnucky prasok, vyrazna chut ako sumienka.
Pôvodne vložené k Pomerančový pudr
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Prijemna karamelova vona, v mliecnych produktoch velmi chutne osviezenie chuti.
Pôvodne vložené k Karamelový pudr